Φωτιά στη Ρόδο - Δορυφορική φωτογραφία της ESA αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 18:12 Φωτιά στη Ρόδο - Δορυφορική φωτογραφία της ESA αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής

Πάνω από 100.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη ως την Κυριακή, αναφέρει η αρχική ανάλυση από την υπηρεσία Copernicus

Το μέγεθος της καταστροφής από την μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο αποτύπωσε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα Copernicus για την καταγραφή των φυσικών καταστροφών.

Δείτε ΕΔΩ.

Στην εικόνα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) που ελήφθη την Κυριακή 23 Ιουλίου, τα χρώματα είναι φυσικά με μια επιπλέον επεξεργασία από υπέρυθρες εικόνες για να φανεί το μέτωπο της φωτιάς.

Η καμένη περιοχή έχει ένα ορατά καφέ χρώμα. Πολύ καθαρά εμφανίζεται ο καπνός από τις φωτιές που εκτείνεται προς τα νότια σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από τα μέτωπα.

Η εκτίμηση της ESA για την περιοχή που έχει καεί είναι ότι φτάνει τα 110.000 στρέμματα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ελήφθη η φωτογραφία, την Κυριακή.

Έπειτα από αίτημα της Ελλάδας έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Copernicus για την εκτίμηση της έκτασης της καταστροφής, τόσο στη Ρόδο, όσο και σε άλλα σημεία (Κέρκυρα, Κάρυστος και Αίγιο).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση