Δήμαρχος Ύδρας για γαϊδούρια: Δεν είναι κακοποίηση αλλά η καθημερινότητα του νησιού εδώ και 200 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 12:51 Δήμαρχος Ύδρας για γαϊδούρια: Δεν είναι κακοποίηση αλλά η καθημερινότητα του νησιού εδώ και 200 χρόνια

«Δεν συντρέχουν ούτε νομικοί λόγοι για κακοποίηση ζώου», σύμφωνα με τον δήμαρχο, κ. Κουκουδάκη.

Για τις εικόνες με τα υπερφορτωμένα γαϊδούρια στους δρόμους της Ύδρας μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης εκτιμώντας ότι «δεν είναι κακοποίηση ζώου».

«Δεν πρόκειται για κακοποίηση ζώου. Δεν ντρέπομαι να πω ότι αυτό είναι η καθημερινότητα του νησιού εδώ και 200 χρόνια. Η Ύδρα χαρακτηρίζεται από τη φιλοζωία της. Εμείς ως δήμος κάθε χρόνο φέρνουμε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο την Animal Action και έχουμε δωρεάν την ιατρική φροντίδα για όλα τα ιπποειδή του νησιού. Είναι άδικο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Σε άλλο σημείο, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το να μιλάει κάποιος για κακοποίηση ζώων χωρίς να έχει προσδιοριστεί κάτι νομίζω ότι είναι και ανεύθυνο αλλά αγγίζει και τα όρια της συκοφαντίας. Όταν κάποιος ασχολείται με τη φιλοζωία πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζει και τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις. Πάλι πέρυσι είχαμε το ίδιο περιστατικό, μιλούσαν για κακοποίηση σε γαϊδουράκι που ήταν μουλάρι. Είναι ζώα εργασίας, σύμφωνα λοιπόν με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα τέτοιο ζώο μπορεί να κουβαλήσει το 1/5 του βάρους του, δηλαδή γύρω στα 100 κιλά. Μία ηλεκτρική συσκευή, όπως αυτή που φαίνεται στο βίντεο δεν ζυγίζει πάνω από 60-70 κιλά».

«Έτσι δεν συντρέχουν ούτε νομικοί λόγοι για κακοποίηση ζώου [...] Ακόμα και από τη φωτογραφία φαίνεται ότι ο τρόπος που φορτώνεται το ζώο γίνεται με τρόπο ώστε να μην καταπονείται. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ύδρα είναι ένα νησί που απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων, είναι ένα νησί χτισμένο αμφιθεατρικά που εδώ και 300 χρόνια χρησιμοποιεί ζώα εργασίας για όλες τις οικονομικές της δραστηριότητες», σημείωσε ο κ. Κουκουδάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση