Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε 10 μετανάστες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 12:22 Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε 10 μετανάστες

Ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, κατασχέθηκε στην Κω, μετά από καταδίωξη το πρωί της Κυριακής (06.08.23).

Το περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος με μετανάστες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Το σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λιμενικού και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση, ενώ οι δέκα αλλοδαποί που μετέφερε, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της  Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση