Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛΑΣ ήξερε για τους Κροάτες αλλά... τους περίμενε αλλού - Στο τραπέζι νέες απομακρύνσεις αξιωματικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 13:41 Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛΑΣ ήξερε για τους Κροάτες αλλά... τους περίμενε αλλού - Στο τραπέζι νέες απομακρύνσεις αξιωματικών

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα τεράστια επιχειρησιακά σφάλματα της ΕΛΑΣ την βραδιά της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι 105 κατηγορούμενοι για τις αιματηρές συμπλοκές στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατου του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Παράλληλα, νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα τεράστια επιχειρησιακά σφάλματα της ΕΛΑΣ, τη μοιραία εκείνη βραδιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής", υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ είχαν προσαρμόσει τις δυνάμεις τους, πιστεύοντας πως οι Κροάτες χούλιγκαν σκόπευαν να επιτεθούν σε κεντρικό σύνδεσμο της ΑΕΚ που βρίσκεται στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, πίστευαν πως η επικείμενη επίθεση αφορούσε επιδρομή στο "Δωματιάκι"! Εναν μικρό δηλαδή σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ στην πλατεία Αργεντινής (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας), στον οποίο τον Νοέμβριο του 2018 είχαν υπάρξει συγκρούσεις ελλήνων χούλιγκαν, με τη συμμετοχή και οπαδών του Αγιαξ.

Εκεί είχε επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των αστυνομικών, με την ΕΛΑΣ να έχει εσφαλμένη εικόνα και για τις κινήσεις των μεθοδικών ελλήνων χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην οργάνωση της επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Δεν αποκλείονται νέες απομακρύνσεις

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα και στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Η έρευνα τρέχει υπό τον επιτελάρχη της ΕΛΑΣ. Έχει ξεκινήσει διαδικασία καταθέσεων και περίπου 15 με 20 άτομα θα δώσουν κατάθεση σε αυτό το στάδιο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα με το τέλος της ΕΔΕ να έχουμε και νέες απομακρύνσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, τόσο σε ότι αφορά τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της πληροφόρησης ότι επίκειται κονβόι με Κροάτες χούλιγκαν, όσο και για τα όσα συνέβησαν τα κρίσιμα λεπτά λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο έκτακτων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που απαιτηθεί να απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός αξιωματικών.

Ξεκίνησε η μεταγωγή των 105

Στη φυλακή μεταφέρονται από το πρωί οι 105 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισαν τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μεγάλο βάρος πέφτει στην αξιοποίηση του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από τους κρατούμενους, αλλά και στην ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων, βίντεο και φωτογραφιών από κάμερες ασφαλείας και από καταστήματα της περιοχής.

Παράλληλα, έχει γίνει ανάσυρση δεδομένων και από κινητά τηλέφωνα συλληφθέντων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί και άρση απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μεγάλο βάρος θα παίξει και η ανάλυση του γενετικού υλικού. Έχει ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο η διαδικασία της λήψης DNA από τους 105 κρατούμενους. Είναι μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί το μαχαίρι, με το οποίο δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, κάτι το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στις έρευνες, ενώ το βάρος έχει πέσει σε περίπου 5 – 6 άτομα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι απαιτείται η αλήθεια για να δικαιωθεί ο Μιχάλης, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της δολοφονίας είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

"Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες" τόνισε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση