Αλεξανδρούπολη: «Η μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια» λέει η υπηρεσία Copernicus

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 16:58 Αλεξανδρούπολη: «Η μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια» λέει η υπηρεσία Copernicus

Σύμφωνα με την καταγραφή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας μέχρι χθες είχαν καεί πανω από 720.000 στρέμματα γης

Το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καταγράφει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus μέσω του δορυφόρου Sentinel.

Σύμφωνα με οσα υποστηρίζει, σε σημερινή ανάρτηση, η έκταση που είχε καεί μέχρι χθες στην Αλεξανδρούπολη (πάνω από 72.000 εκτάρια) είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι σχετικές αναρτήσεις του Copernicus

Την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την δορυφορική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και των ζημιών που έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την προηγούμενη εβδομάδα, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτών και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση