Η φωτιά καίει τον Έβρο για 14η ημέρα - Γύρω από το Σουφλί οι φλόγες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 09:40 Η φωτιά καίει τον Έβρο για 14η ημέρα - Γύρω από το Σουφλί οι φλόγες

Συνεχίζεται η μάχη των Πυροσβεστών με την πύρινη λαίλαπα.

Για 14η ημέρα καίγεται ο Έβρος. Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα της. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη ενώ οι φλόγες βρίσκονται γύρω από το Σουφλί.

Η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (1/9) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης φτιάχνουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί την ώρα που το βράδυ της Πέμπτης (31/8) οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ συνεχίζουν να επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Μιλώντας χθες, Πέμπτη (31/8) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση