Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ακρίβεια και ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα των πολιτών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 22:20 Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ακρίβεια και ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα των πολιτών

Πώς αξιολογείται μέχρι τώρα το έργο της κυβέρνησης

Άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού και των πλημμυρών στη Θεσσαλία καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA και διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11 – 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα στη γενικό ερώτηση για το ποια είναι η πορεία της χώρας μας, το 66% εκτιμά πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και μόλις το 28% προς τη σωστή, ενώ το 4% δηλώνει «ούτε προς τη θετική, ούτε προς την αρνητική». Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Ιουλίου 48% υποστήριξαν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και 44% ότι πάνε προς τη σωστή.

Η σφυγμομέτρηση δεν αποτυπώνει απλώς μια δυσαρέσκεια για την κατάσταση της χώρας αλλά και την απώλεια της αισιοδοξίας που είχε αρχίσει έστω και ως ένα βαθμό να αποτυπώνεται το προηγούμενο διάστημα. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα τελευταία γεγονότα που αφορούν τις φυσικές καταστροφές αλλά και η συνολικότερη αίσθηση πως ζούμε σε μια απροστάτευτη χώρα.

Όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, πρώτη και με διαφορά είναι η ακρίβεια, σε ποσοστό 29%. Ωστόσο μεγάλη σημασία έχει επίσης το γεγονός πως το 15% θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανασφάλεια και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης (απάντηση που τον Ιούνιο έδινε μόνο το 3%).

Ακολουθεί ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτό της οικονομίας γενικότερα, ενώ το 9% ιεραρχεί ακολούθως ως σημαντικότερο πρόβλημα τις φυσικές καταστροφές, απάντηση που δεν καταγραφόταν σε προηγούμενες έρευνες. Τέλος το 4% δηλώνει πως στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας εντάσσονται οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα.

Η σαφής δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση καταγράφεται στην τελευταία ερώτηση. Όταν καλούνται οι πολίτες να αξιολογήσουν την κυβέρνηση, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 61% δηλώνει πως έχει αρνητική γνώμη και μόνο το 32% έχει θετική γνώμη. Επιστρέφουμε, δηλαδή σε κλίμακα δυσαρέσκειας που είχαμε να δούμε από τον Μάρτιο, μετά την τραγωδία των Τεμπών. και φαίνεται εν μέρει τουλάχιστον να αντιστρέφεται το κλίμα που είχε αποτυπωθεί τον Μάιο όταν οι θετικές γνώμες ήταν στο 37%.

πηγή: newsbeast.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση