Δυστύχημα στη Λιβύη: «Μπαμπά φτάσαμε, είμαστε καλά» - Το τελευταίο μήνυμα του 27χρονου θύματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 19:12 Δυστύχημα στη Λιβύη: «Μπαμπά φτάσαμε, είμαστε καλά» - Το τελευταίο μήνυμα του 27χρονου θύματος

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό είχε 8 χρόνια» δήλωσε ο πατέρας του νεαρού άνδρα

«Μου έστειλε ένα μήνυμα ''μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε''». Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα 27χρονου θύματος από το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη. Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής, που βρήκε τραγικό τέλος, συγκαταλέγεται στους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής που επέβαιναν στο λεωφορείο και σκοτώθηκαν κατά τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη βορειοαφρικανική χώρα. 

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό είχε 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη» δήλωσε ο πατέρας του άτυχου νεαρού στο Mega. 

Υπενθυμίζεται ότι στο τροχαίο δυστύχημα σκοτώθηκαν ένας υπαξιωματικός και δύο νοσοκόμες μαζί με άλλα δύο αδέρφια που ήταν διερμηνείς.

Ο πατέρας του 27χρονου αποκάλυψε πως ο γιος του του έστειλε ένα μήνυμα μόλις έφτασαν στην Λιβύη. Τίποτα όμως δεν προμήνυε την τραγωδία που θα σημειωνόταν στη συνέχεια.

«Χθες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα ''μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι».

Η στιγμή άφιξης της ελληνικής αποστολής πριν από τη μοιραία διαδρομή

Τις τελευταίες στιγμές πριν από το τραγικό δυστύχημα δείχνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «The Libya Update».

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, εκ των οποίων 16 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, λίγες ώρες πριν την τραγωδία, να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο, για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στη πλημμυρισμένη Λιβύη. Η αποστολή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε το δυστύχημα.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας» έγραφε σε άρθρο του ο ιστότοπος «The Libya Update». Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος ιστότοπος δημοσίευσε το βίντεο που φαίνεται να καίγεται το λεωφορείο, μετά από σύγκρουση με φορτηγό.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής. Οι υπόλοιποι 3 βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Χάθηκαν ενώ εκτελούσαν το καθήκον του ανθρωπισμού

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» σχολίασε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

libya2
libya3

Δείτε βίντεο: Λιβύη: Η στιγμή της άφιξης της ελληνικής αποστολής, λίγο πριν τη μοιραία διαδρομή

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση