Αποκαλύψεις για την συμμορία με λεία 6 εκατ. ευρώ - BINTEO

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 19:50 Αποκαλύψεις για την συμμορία με λεία 6 εκατ. ευρώ - BINTEO

Παρίσταναν το διευθυντή της αστυνομίας.

Εγκληματική οργάνωση είχε θησαυρίσει κάνοντας 670 απάτες με την λεία τους να φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ. Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί την ώρα που τα θύματα προσπαθούν να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν.

Στο Live News μίλησε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου αποκαλύπτοντας πως έκαναν φτερά 167.000 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό.

«Πήραν τηλέφωνο υποδυόμενοι τον διευθυντή της αστυνομίας, ότι ήθελαν να κάνουν μία κράτηση στο ξενοδοχείο. Το σήκωσε ο γιος μου, δεν το σκέφτηκε πολύ. Έδωσε ένα OTP, μπήκαν στον λογαριασμό κι έκαναν 16 αναλήψεις», είπε ένα από τα θύματά τους.

Οι δράστες δεν κίνησαν υποψίες και η απάτη ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως λέει ο ξενοδόχος.

Η καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από δεκάδες άλλες που βρίσκονταi στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας.

Τα χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης πετυχαίνουν και συνεχίζονται. Όπως αποκαλύφθηκε, τα νήματα κινούσαν 25 άτομα που έπαιρναν αποφάσεις. 130 άτομα ήταν τα βοηθητικά μέλη που εκτελούσαν εντολές. Όλοι τους έπρεπε να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Στη λίστα των θυμάτων και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας καθαρισμού.

Οι δράστες για ακόμα μια φορά είχαν σωστή πληροφόρηση και ήταν πειστικοί. Χωρίς η υπάλληλος να καταλάβει το παραμικρό οι δράστες γίνονται κυρίαρχοι του παιχνιδιού και ολοκληρώνουν την απάτη ταχύτατα.

Όπως λέει ο επιχειρηματίας, τα χρήματα προορίζονταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων του.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για 155 άτομα και έχουν γίνει 24 συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων 7 αυτοκίνητα, 74 κινητά τηλέφωνα, 17 τραπεζικές κάρτες, 9 βιβλιάρια καταθέσεων και 12.250 ευρώ.

Οι έρευνες για την hi tech συμμορία συνεχίζονται, με στόχο να αποκαλυφθούν όλες οι άγνωστες πτυχές πίσω από τα χτυπήματα που διέπραξαν.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση