Συνάντηση Κ. Σκρέκα με ομάδα ρομποτικής που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 19:33 Συνάντηση Κ. Σκρέκα με ομάδα ρομποτικής που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση με την ομάδα ρομποτικής Force of Entropy της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κατέκτησε τη 10η θέση στον διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car Competiton Finals, του αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών, είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός συνεχάρη «τα τέσσερα νέα παιδιά που επέδειξαν μεγάλη θέληση για μελέτη και σκληρή δουλειά» και «δικαιώθηκαν και μας έκαναν όλους υπερήφανους» και τονίζει: «οι νέες και οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας, για αυτό θα στεκόμαστε πάντα δίπλα τους με όλα τα εργαλεία και τις πολιτικές που έχουμε στα χέρια μας ώστε να τους βοηθάμε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα»

Αναλυτικά ο κ. Σκρέκας αναφέρει

«Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκα στο υπουργείο Ανάπτυξης την ομάδα ρομποτικής Force of Entropy της Σχολής Χημικών Μηχανικών του National Technical University of Athens, η οποία κατέκτησε τη 10η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Chem-E-Car Competiton Finals του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών. Η ομάδα προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού μεταξύ 47 κορυφαίων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη αξία έχει η θέση που κατέλαβε καθώς σημείωσε καλύτερη επίδοση από πανεπιστήμια που βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις από το ΕΜΠ στη διεθνή κατάταξη των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με το QS World University Rankings 2024. Ενδεικτική λίστα με κορυφαία πανεπιστήμια τις ομάδες των οποίων ξεπέρασε η ομάδα του ΕΜΠ:

  • UC Berkeley (No. 10)
  • Cornell University (No. 13)
  • Tsinghua University (No. 25)
  • The Johns Hopkins University (No. 28)
  • University of Michigan (No. 33)
  • University of British Columbia (No. 34)
  • Hong Kong University of Science and Technology (No.60)
  • University of California, San Diego (No. 62)

Θέλω, μέσα από την καρδιά μου, να συγχαρώ την Εριφύλη, τον Ορέστη, τον Θανάση και τον Χρήστο, τέσσερα νέα παιδιά που επέδειξαν μεγάλη θέληση για μελέτη και σκληρή δουλειά. Δικαιώθηκαν και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Να συγχαρώ και τον υπεύθυνο Καθηγητή του ΕΜΠ, Αθανάσιο Παπαθανασίου για την επιτυχία της ομάδας. Οι νέες και οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας, για αυτό θα στεκόμαστε πάντα δίπλα τους με όλα τα εργαλεία και τις πολιτικές που έχουμε στα χέρια μας ώστε να τους βοηθάμε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση