Δημοσκόπηση: Απόλυτη κυριαρχία ΝΔ-Μητσοτάκη, σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 16:24 Δημοσκόπηση: Απόλυτη κυριαρχία ΝΔ-Μητσοτάκη, σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακόμη δημοσκόπηση, η τελευταία της χρονιάς που εκπνέει, αποτυπώνει την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παγιώνεται στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη.

Ειδικότερα, στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη θέση με 10,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, το ΜεΡΑ25 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% , το ΚΚΕ στο 10,3%, η Ελληνική Λύση 5,9%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, η Νίκη 3,1%, το ΜεΡΑ25 2,8% , η Νέα Αριστερά 2,2%.

Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με ποσοστό 38%, ακολουθεί ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στη δεύτερη θέση με 24%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 10%.

Σχεδόν 4 στους 10 (ποσοστό 38%) δηλώνουν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο. Αντίθετα, μόλις 8% απαντούν ότι τους ικανοποιεί η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από ένας στους δύο (ποσοστό 54%), εκτιμά πως η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ αντιθέτως, το 40% απαντά προς τη σωστή.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για το 63% των πολιτών είναι η ακρίβεια, ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση η εγκληματικότητα με 23%. Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Τέλος, τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ύφεσης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών μας , ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών με 1%.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση