Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ: Τι αλλάζει από τις αρχές του 2024 για τις τραπεζικές προμήθειες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 11:21 Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ: Τι αλλάζει από τις αρχές του 2024 για τις τραπεζικές προμήθειες

Ποιες θα είναι οι νέες χρεώσεις

Μειωμένες είναι πλέον οι προμήθειες των τραπεζών στα ΑΤΜ, μετά την απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αναφέρει πως οι τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν από την Πρωτοχρονιά του 2024 τις χρεώσεις DAF (διατραπεζικές συναλλαγές).

Αυτό αφορά στη χρέωση για κάθε συναλλαγή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλα ιδρύματα.

Οι νέες χρεώσεις

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις θα είναι οι εξής:

  • Στην Τράπεζα Πειραιώς θα είναι 2 ευρώ από 3 ευρώ
  • Στην Εθνική Τράπεζα θα είναι 1,90 ευρώ από 2,60 ευρώ
  • Στην Alpha Bank θα είναι 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ
  • Στην Eurobank θα είναι 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ
  • Στην Attica Bank θα είναι 1,50 ευρώ από 2 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι χρεώσεις αυτές θα πρέπει να είναι σταθερές για διάστημα 3 ετών και υπάρχει ρήτρα επανεξέτασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για 2 επιπλέον χρόνια. Εάν δεν συμμορφωθούν οι υπόχρεοι, τότε θα τους επιβάλλεται νέο πρόστιμο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση