«Προχωράμε τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό στα φαρμακεία», ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 11:43 «Προχωράμε τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό στα φαρμακεία», ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη (φωτο intime)

To κύμα εισαγωγών στα ελληνικά νοσοκομεία είναι μεγάλο και η νέα υποπαραλλαγή είναι υπεύθυνη για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και στα φαρμακεία προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ο κορωνοϊός βρίσκεται ξανά σε έξαρση και οι αρμόδιοι εθνικοί και διεθνείς φορείς προειδοποιούν για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ακόμα και στις ευπαθείς ομάδες.

To κύμα εισαγωγών στα ελληνικά νοσοκομεία είναι μεγάλο. Την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από 1.800 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν από επιπλοκές της Covid, ενώ 70 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ειδικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζουν πως η νέα υποπαραλλαγή JN.1 είναι υπεύθυνη για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι επιδημιολόγοι φοβούνται πως το άνοιγμα των σχολείων θα συμβάλει περαιτέρω στη διασπορά.

Για τον λόγο αυτό συστήνουν τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. «Καμπανάκι» χτύπησε και από τον ΕΟΔΥ, που έχει απευθύνει ήδη ισχυρές συστάσεις με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

«Είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και στα φαρμακεία», είπε η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση