Ηλεία: Σβήνουν οι ελπίδες για τον αγνοούμενο που παρέσυρε ο χείμαρρος – Δεύτερη ημέρα ερευνών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 09:24 Ηλεία: Σβήνουν οι ελπίδες για τον αγνοούμενο που παρέσυρε ο χείμαρρος – Δεύτερη ημέρα ερευνών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (15.1.2024), ενώ μέσα σε αυτόν ήταν μαζί του και η αρραβωνιαστικιά του, η οποία εντοπίστηκε νεκρή χθες Τρίτη το πρωί.

Δύτες, βάρκες αλλά και σκαπτικά μηχανήματα, συνεχίζουν τις έρευνες στον ποταμό για τον αγνοούμενο οδηγό. Σε αυτό το ποτάμι κατέληξε το αυτοκίνητο μετά την παράσυρση από τον χείμαρρο, την ώρα που το ζευγάρι προσπαθούσε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού της Ηλείας και παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

Όμως, οι ελπίδες σβήνουν όσο περνούν οι ώρες. Οι δύτες της ΕΜΑΚ ήταν αυτοί που ερεύνησαν τα νερά του ποταμού και βρήκαν το αυτοκίνητο.

Όταν το μηχάνημα έργου το ανέσυρε στην όχθη, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από τον οδηγό. Περίπου 300 μέτρα μακριά, εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας.

«Τους φωνάζαμε να φύγουν»

Στο MEGA μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλης Μπιρλής, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι του χωριού ξέρουν ότι υπερχειλίζει ο ποταμός και έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα. «Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο», είπε.

Για τον 45χρονο Νίκο, τον οδηγό του οχήματος που αγνοείται, είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός. «Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», δήλωσε ο κ. Μπιρλής.

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει», περιέγραψε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου.

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε “βοήθεια”, “φευγάτε, φύγετε”. “Είμαι ασφαλής εδώ”. Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω “γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο”. Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, βάρκα με αναμμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο», συμπλήρωσε ο κ. Μπιρλής.

Το χρονικό

Ο 45χρονος άντρας επιχείρησε να περάσει το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του, τη Γεωργία.

Περίπου 30 μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν άνοιγε καμία πόρτα. Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους για βοήθεια, τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε 1,5χλμ. μακριά από το σημείο από το οποίο παρασύρθηκε το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση