Μαρινάκης για κατώτατο μισθό: Δέσμευση να φτάσει στα 950 ευρώ στην τετραετία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:59 Μαρινάκης για κατώτατο μισθό: Δέσμευση να φτάσει στα 950 ευρώ στην τετραετία (φωτο intime)

Όλα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 780 ευρώ. Είναι δέσμευσή μας πως θα φτάσει τα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας στόχος είναι η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου», επισήμανε.

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «η αγροτική παραγωγή αποτελεί κομβικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε προστατεύοντας τους αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα».

Αναφορικά με το πόσο κοντά είμαστε σε μια επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το 2024 στο αγροτικό πετρέλαιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «έχει γίνει δύο χρόνια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη».

Όσον αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως «τα κριτήρια για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά απ’ ό,τι ισχύει στην Ευρώπη», υπογραμμίζοντας πως «έχουν μπει πολλές δικλείδες ασφαλείας».

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στα χειρουργεία, ανέφερε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το “φακελάκι” στη ρίζα του. Υπάρχει η πρόθεση για απογευματινά χειρουργεία με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής. Η πολιτική αυτή έχει ως γνώμονα την αύξηση του ανταγωνισμού με νόμιμα μέσα των δημόσιων νοσοκομείων έναντι των ιδιωτικών».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση