Πόρισμα - σοκ του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 21:03 Πόρισμα - σοκ του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους

Ο υποσιτισμός και τα σημάδια παραμέλησης του βρέφους.

Εχει... παγώσει η τοπική κοινωνία στο Διδυμότειχο, στον Έβρο από την υπόθεση θανάτου του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο νεκρό την περασμένη Κυριακή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού κάνει λόγο για εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό, ενώ τα σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή στο βρέφος, το οποίο φαινόταν αρκετά μικρότερο από την ηλικία του.

Οι γονείς του βρέφους έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν, το 2019, το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και για το πρώτο τους παιδί, όταν ήταν 3,5 ετών το οποίο μεταφέρθηκε στα επείγοντα με δαγκωματιές από ποντίκι στο πρόσωπο και στο χέρι.

Τότε άμεσα αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς, ενώ το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετικά σοβαρά τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του 4 μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι. Όπως είπε, ενημερώθηκε μόνο αφότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

"Αυτές οι οικογένειες χρειάζεται να παρακολουθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά μετά την εντολή της Εισαγγελίας".

Δείτε βίντεο:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση