Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και τον προπηλακισμό του Στέφανου Κασσελάκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 12:32 Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και τον προπηλακισμό του Στέφανου Κασσελάκη

H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγελία για τη διερεύνηση της τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και τη σύλληψη των δραστών για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους, τον προπηλακισμό σε βάρος του προέδρου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη και τον τραυματισμό αστυνομικού έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Η παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Χθες, 10/3/2024, ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη και επιτιθέμενοι εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, τον οποίο και τραυμάτισαν. Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να μας ενημερώσετε σχετικώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση