Πυρά από τα κόμματα στον Κασσελάκη για τις εταιρείες στο εξωτερικό -Γκρίνια και στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 11:23 Πυρά από τα κόμματα στον Κασσελάκη για τις εταιρείες στο εξωτερικό -Γκρίνια και στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διακομματική πίεση που ασκήθηκε στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον κ. Κασσελάκη για τις εταιρείες του στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να ακουμπά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου βγαίνει στην αντεπίθεση με τα στελέχη να σηκώνουν τα ζητήματα του Κράτους Δικαίου εντός και εκτός χώρας με την υπόθεση των Τεμπών να γίνεται η προμετωπίδα σε αυτή τη φάση της επίθεσης που θα εξαπολύσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Μετά και την ομόφωνη απόφαση όλων των πολιτικών ομάδων στην επιτροπή αναφορών του ευρωκοινοβουλίου να παραμείνει ανοιχτός ο φάκελος της τραγωδίας στις Βρυξέλλες σε όλες τις επιτροπές –δικαιοσύνης, μεταφορών– και με τη διαβίβαση στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργού της μήνυσης τραυματία του δυστυχήματος κατά του Κώστα Καραμανλή για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η υπόθεση πολιτικά αναβαθμίζεται.

Στο στόχαστρο ο Καραμανλής

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς κύριε Μητσοτάκη…» σχολίαζαν πηγές της Κουμουνδούρου προϊδεάζοντας για τις επόμενες κινήσεις τους βάζοντας στο κάδρο πλέον τον ίδιο των Πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΟ για να χαράξει στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση στη συζήτηση στην ολομέλεια των πορισμάτων της εξεταστικής επιτροπής την Τετάρτη.

Εκεί για πολλούς θεωρείται δεδομένο ότι η αντιπολίτευση – ΣΥΡΙΖΑ (36) και ΠΑΣΟΚ (32) βουλευτές – θα ζητήσουν να έρθει στην ολομέλεια η μήνυση με την πλειοψηφία σε τρεις εβδομάδες από την κατάθεση του αιτήματος να καλείται να πάρει θέση για το αν θα παραπεμφθεί ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής σε Ειδικό Δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση σημειώνουν από την Κουμονδούρου θα αποκαλυφθεί αν «το τζάκι Μητσοτάκη προστατεύει το τζάκι Καραμανλή» και στόχος είναι να πιεστεί η κυβερνητική πλειοψηφία να επιστρέψει το φάκελο στη Δικαιοσύνη για να οδηγηθεί στο φυσικό του δικαστή ο πρώην Υπουργός.

Δυστοκία

Το άβολο ωστόσο για τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι για την ώρα καλούνται να παίξουν άμυνα στο ζήτημα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πρόεδρου τους.

Οι βολές που δέχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο Ντελάγουερ και αλλού είναι διακομματικές και μάλιστα με προσωπικές επιθέσεις στον κ. Κασσελάκη για αδιαφάνεια στις δραστηριότητές του.

Τα νέα δημοσιεύματα για τις εταιρείες Κασσελάκη στις ΗΠΑ που αλλάζουν έδρα από πολιτεία σε πολιτεία, με παραλλαγές στην ονομασία τους και αλλαγές στην ιδιοκτησία τους μέχρι που φτάνουν και στην Αθήνα, θολώνουν ακόμη περισσότερο το σκηνικό με τα στελέχη να έχουν μια εμφανή δυστοκία στο να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ.

Πυρά από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Σφοδρά είναι τα πυρά κατά Κασσελάκη και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε, σε ανακοίνωσή του, την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα. Λέξη για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή για τον λαβύρινθο διασύνδεσης των επιχειρήσεων του. Την «πιστεύουμε» πάντως ότι ο εν δυνάμει Υπουργός του κ. Μητσοτάκη επέλεξε το Delaware ως επιχειρηματική του έδρα για το …άριστο κλίμα και όχι γιατί δεν χρειάζεται να καταβάλει μια σειρά από φόρους, όπως ο φόρος εισοδήματος και επί των πωλήσεων ενώ επιπλέον τα μέλη και οι διαχειριστές μιας Delaware LLC είναι ανώνυμοι, προστατεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Αλλά και πηγές της Νέας Αριστεράς κάλεσαν τον κ. Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του άμεσα και όχι τον Ιούνιο, όπως έχει διαμηνύσει. «Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο. Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ», ανέφεραν πηγές του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου αρκείται σε όλα όσα έχει πει στις συνεντεύξεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και περιορίζεται σε δηλώσεις – διαβεβαιώσεις από τον κ. Κασσελάκη ότι έχει μεταβιβάσει πλέον όλες τις μετοχές από τις εταιρείες που είχε στις ΗΠΑ.

Η δε μετάθεση της κατάθεσης του πόθεν έσχες μετά τις ευρωεκλογές θολώνει ακόμη περισσότερο το αφήγημα του επιτυχημένου επιχειρηματία που φιλοτεχνεί συστηματικά ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, γεγονός που για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθά καθόλου σε αυτή τη συγκυρία που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη για τα καλά.

Το θέμα δεν αποκλείεται να έρθει και στα όργανα του κόμματος μετά την απόλυση του κ. Κασσελάκη από το στρατό με μια σειρά από ερωτήματα να ζητούν απαντήσεις πρώτα και κύρια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδέα ενός νέου προέδρου που «σώζει» το κόμμα του οποίου μόλις είχε αναλάβει την ηγεσία δεν ηχεί ευχάριστα και πλέον μετά τις αποκαλύψεις του πρώην οικονομικού διευθυντή για το αχρησιμοποίητο δάνειο από την OSIOS, τα διαδοχικά δημοσιεύματα για τις εταιρείες Κασσελάκη και οι αόριστες διαβεβαιώσεις ότι έχουν πλέον τακτοποιηθεί όλα σε σχέση με το νόμο περί πόθεν έσχες του 2016, το κλίμα έχει αρχίσει να βαραίνει και μεταξύ των στελεχών.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση