Παπαθανάσης: Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης Δήμου Πεντέλης και όμορων δήμων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 10:53 Παπαθανάσης: Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης Δήμου Πεντέλης και όμορων δήμων

Την ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» του έργου της υπογειοποίησης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης και όμορων δήμων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ν. Παπαθανάσης

Η δημόσια δαπάνη, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση, κατανέμεται σε 9.866.506,27 ευρώ για τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και σε 9.117.256,71 ευρώ για τον Δήμο Πεντέλης.

Το συνολικό δε προς υπογείοποίηση δίκτυο εκτιμάται σε 115 χιλιόμετρα. Επίσης θα γίνουν οι αναγκαίες πρόσθετες εργασίες για τη σύνδεση των κατοικιών με το υπογειοποιημένο δίκτυο του ρεύματος και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου του δημοτικού φωτισμού.

Το έργο, τη σχετική πράξη ένταξης του οποίου εξέδωσε η αρμόδια Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αποτελεί αποτρεπτική λύση για προβλήματα του δικτύου που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν έχει επιπτώσεις στον ανθρώπινο ή ζωικό παράγοντα από επαφή με το δίκτυο, δεν επηρεάζεται από πυρκαγιές και δεν αλληλοεπιδρά με τη βλάστηση της περιοχής εγκατάστασής του.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση