Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες "επιτέθηκαν" σε παιδιά - Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσουν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 12:29 Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες "επιτέθηκαν" σε παιδιά - Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσουν

"Επίθεση" από θαλάσσιες ανεμώνες δέχτηκαν δύο μικρά παιδιά ενώ κολυμπούσαν σε παραλία του Ναυπλίου.

"Επίθεση" από θαλάσσιες ανεμώνες δέχτηκαν δύο μικρά παιδιά ενώ κολυμπούσαν σε παραλία του Ναυπλίου. Η θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε το ένα από τα παιδιά με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρό έκζεμα και να χρειαστεί νοσηλεία.

Η θαλάσσια βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ, Εμμανουέλα Βουτσινά και η ειδική Δερματολόγος, Πέννυ Δαλαμπούρα μίλησαν στο MEGA για το φαινόμενο με τις θαλάσσιες ανεμώνες και τι μπορούν να προκαλέσουν.

Η θαλάσσια ανεμώνη μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη γιατί με τα παράξενα χρώματά της ξεγελάει μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έχουν την τάση να την πλησιάζουν όταν την πετυχαίνουν στα ρηχά.

Οι ανεμώνες είναι κολλημένες στα βράχια και δεν μετακινούνται, ενώ αν κάποιος τις πλησιάσει μπορεί να υποστεί και έγκαυμα από το οξύ που εκκρίνουν κατά την επαφή.

Η κ. Βουτσινά μιλώντας για τις θαλάσσιες ανεμώνες τόνισε ότι: "είναι μακρινοί συγγενείς των μεδουσών. Πρόκειται για ζώα που μοιάζουν με φυτά και τα οποία μοιάζουν με μέδουσες αν είναι αναποδογυρισμένες κατά κάποιον τρόπο. Είναι προσκολλημένες στον βυθό.

Η ζωή τους είναι πάνω στα βράχια μόνιμα. Μετακινούνται με πολύ αργές κινήσεις "και ρυθμούς".

"Όταν πάμε για κολύμβηση, ουσιαστικά μπαίνουμε εμείς σε ένα περιβάλλον που δεν μας ανήκει. Οπότε θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την φύση. Αυτό που βλέπω από τις εικόνες, οι δυσάρεστες αυτές συναντήσεις με τα παιδιά έγιναν σε ρηχά νερά", συμπλήρωσε.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Για το τι πρέπει να προσέχουμε η κ. Βουτσινά τόνισε: "Σε οργανωμένες παράλιες καλό θα ήταν να υπάρχουν οι ναυαγοσώστες, τα υλικά για την παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, είναι το σπίτι τους.

Θα μπορούσε να μπει μια σήμανση αλλά, για τέτοιο ερεθισμό, φαίνεται πως τα παιδιά κάθονταν για ώρα με το βάρος τους πάνω στο ζωάκι. Σίγουρα μπορούν να δοθούν οδηγίες, αλλά καλό θα είναι να είμαστε λίγο περίεργοι και προσεκτικοί και να μπαίνουμε με μάσκα.

Ό, τι δεν γνωρίζουμε να προσέχουμε. Οι ανεμώνες που ζουν σε αυτή την περιοχή αν τις αγγίξουμε με την παλάμη δεν θα προκαλέσουν ερεθισμό".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση