MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Λαμία: «Δεν αντέχουμε άλλο με τους "χούλιγκαν" στα Γαλανέικα

Λαμία: «Δεν αντέχουμε άλλο με τους

«Η ήρεμη ζωή μας & η ησυχία, εδώ και τρία χρόνια υφίσταται μια ΑΓΡΙΑ & ΑΝΗΛΕΗ επίθεση από ομάδα νεαρών χούλιγκαν. Οι χούλιγκαν αυτοί καταδυναστεύουν την καθημερινότητα μας, τον ύπνο μας, το διάβασμα των παιδιών μας, την ηρεμία των ηλικιωμένων γονιών μας....», αναφέρει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Κατοίκων Γαλανέικων Λαμίας.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων

Κυρίες & Κύριοι εκπρόσωποι μας,

Είμαστε μια ομάδα κατοίκων των Γαλανέικων στη Λαμία. Μια πολύ όμορφη γειτονιά της Λαμίας. Εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή, έχουμε τα σπίτια μας εκατέρωθεν της οδού Παπασιοπούλου και σε όμορες οδούς αυτής. Οι περισσότεροι εξ ημών ήμασταν από τους πρώτους που έχτισαν σπίτια στην γειτονιά αυτή. Έχουμε τις οικογένειες μας εδώ, έχουμε τα παιδιά, τους γονείς και τους συγγενείς μας εδώ και προσπαθούμε να ζούμε ήρεμα και ειρηνικά την ζωή μας.

Ανάμεσα μας κι εσείς κ. Δήμαρχε που μόλις πριν λίγα χρόνια, επιλέξατε τα Γαλανέϊκα για να χτίσετε το σπίτι σας, έχοντας προφανέστατα διακρίνει κι εσείς την ομορφιά της συγκεκριμένης γειτονιάς.

Αυτή όμως η επιθυμία μας, η ήρεμη ζωή & η ησυχία, εδώ και τρία χρόνια υφίσταται μια ΑΓΡΙΑ & ΑΝΗΛΕΗ επίθεση από ομάδα νεαρών χούλιγκαν. Οι χούλιγκαν αυτοί καταδυναστεύουν την καθημερινότητα μας, τον ύπνο μας, το διάβασμα των παιδιών μας, την ηρεμία των ηλικιωμένων γονιών μας.

Με την προστασία και την οικονομική συνδρομή της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Λαμία, αυτοί απέκτησαν μια «ΓΙΑΦΚΑ», συγκεκαλυμμένη πίσω από τον τίτλο «Σύλλογος Φιλάθλων Λαμίας BLUECLUB», καταμεσής της γειτονιάς μας, μέσα στις αυλές μας, κάτω από τα μπαλκόνια μας. Συγκεντρώνονται εκεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, 7 ημέρες την εβδομάδα και διαλύουν τις ζωές μας. Έρχονται μετά τις 7-8 το απόγευμα, πολλές φορές και μετά τις 10 το βράδυ και παραμένουν μέχρι τις 3, 4 και 5 τα χαράματα! Μαρσάρουν αυτοκίνητα και μηχανάκια, κορνάρουν παρατεταμένα, «δοκιμάζουν» τις απαγγελίες των ποδοσφαιρικών τους συνθημάτων, φωνάζουν, τσακώνονται και προκαλούν όλους μας.

Συχνά πυκνά φέρνουν κουβάδες με μπογιές και βάφουν τοίχους, κολώνες, στάσεις ακόμη και δέντρα και πεζοδρόμια. Από την «ΓΙΑΦΚΑ» αυτή, εξορμούν σε ομάδες με σπρέυ και συνεχίζουν τον «βαψιματικό» τους τραμπουκισμό σε ολόκληρη την γειτονιά ΜΑΣ.

Μέσα στην απόγνωση και την δικαιολογημένη ΟΡΓΗ μας, είμαστε εντυπωσιασμένοι από την απάθεια των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών μας εκπροσώπων. κ. Δήμαρχε κατοικείτε και ο ίδιος στην γειτονιά αυτή. Ειλικρινά απορούμε πως δεν έχετε αντιδράσει σε αυτόν τον τραγικό ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ των υποδομών της γειτονιάς μας, των στοιχείων της περιουσίας του Δήμου Λαμιέων και της ατομικής περιουσίας των δημοτών αυτής της πόλης. Την ίδια ΑΠΑΘΕΙΑ επιδεικνύουν και αρκετοί Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων φορέων, που κατοικούν στην περιοχή.

Θεωρεί ο κ. Δήμαρχος και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι ότι η βρωμερή και αποκρουστική εικόνα τριτοκοσμικού χωριού που εμφανίζει η γειτονιά και η πόλη μας ολόκληρη, είναι κάτι αποδεκτό ή ότι δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί;

Είναι δυνατόν να μετατραπεί μια όμορφη γειτονιά οικογενειαρχών, σε κερκίδα γηπέδου;

Μήπως η ενασχόληση του κ. Δημάρχου με την ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί τροχοπέδη στην άσκηση των αυτοδιοικητικών του καθηκόντων;

Θεωρούν μήπως κάποιοι ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Λαμία ζει, λειτουργεί και περιστρέφεται γύρω από την μπάλα και τους ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ;

Κύριε Δήμαρχε Λαμιέων,

Σας καλούμε να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ, να φροντίσετε για την μεταφορά των χούλιγκαν της ομάδας που σας ΑΝΗΚΕΙ σε άλλο χώρο, ΜΑΚΡΙΑ από τα σπίτια μας. Πρέπει ΑΜΕΣΑ και ΔΡΑΣΤΙΚΑ να φροντίσετε ώστε να αποφευχθούν βίαια γεγονότα, τα οποία δυστυχώς συγκεντρώνουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να προκληθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Δηλώνουμε επίσης ότι είμαστε πρόθυμοι, εάν το κρίνετε σκόπιμο, να συναντηθούμε και να σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία και προτάσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ