Φιλιατρά: Στη φυλακή ο άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα - "Καμία ανοχή στους εμπρηστές", λέει ο Κικίλιας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 13:03 Φιλιατρά: Στη φυλακή ο άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα - "Καμία ανοχή στους εμπρηστές", λέει ο Κικίλιας Φωτό: intime

"Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα", σημειώνει ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

"Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές:

Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή", επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο "X" σχετικά με την προφυλάκιση ημεδαπού που έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στα Φιλιατρά και θα οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρει: "Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό.

Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή".

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας ημεδαπός ο οποίος έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στην Τ.Κ.Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα 08:52.

Είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων.

Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148Euro κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση