Αδέσποτα στο Δήμο Καμένων Βούρλων...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 13:09 Αδέσποτα στο Δήμο Καμένων Βούρλων... (φώτο αρχείου)

 

Η κατάσταση με τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα σκυλιά στο Δήμο Καμένων Βούρλων έχει κατά γενική ομολογία ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αν είναι κάποιος πεζοπόρος ή ποδηλάτης είτε ακόμη και μοτοσυκλετιστής και βρεθεί κάπου έξω προς Καινούριο (ειδικά στο Νέο Θρόνιο), προς Άγιο Σεραφείμ,προς Ρεγγίνι,  έξω από το Μώλο, αλλά και προς Λογγό, δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι θα χαρεί τη βόλτα του. Αγέλες σκυλιών πετάγονται και γαυγίζουν τρομοκρατώντας τους διερχόμενους και ειδικά τα παιδιά.

Τις περισσότερες φορές τα σκυλιά τα έχουν παρατήσει "ζωόφιλοι" μεγάλων πόλεων, οι οποίοι στην πορεία το μετάνιωσαν και θεώρησαν ότι το ζωάκι  που δεν θέλουν πια, θα τα καταφέρει, με κάποιο μαγικό τρόπο, στην εξοχή. Τα σκυλιά αυτά σχηματίζουν αγέλες και μαζεύονται μπροστά από σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες τα ταΐζουν. Η αγέλη, θεωρώντας ότι προστατεύει το αφεντικό,  επιτίθεται σε όποιον διερχόμενο.

Άλλες πάλι φορές, και δεν είναι καθόλου λίγες - ειδικά σε μη καλοκαιρινές περιόδους, τα σκυλιά είναι δεσποζόμενα και βγαίνουν μέσα από αυλές, από ανοικτές ή ανύπαρκτες αυλόπορτες.

Ο κάθε διερχόμενος βρίσκεται σε άσχημη θέση, θα πρέπει να αποφύγει την αγέλη χωρίς χρήση βίας, δεδομένου ότι ο νόμος για την προστασία των ζώων είναι, και πολύ σωστά, αυστηρός. Τα πράγματα δε, γίνονται πολύ δυσκολότερα, αν στη παρέα βρίσκονται παιδιά..

Η Αστυνομία, που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων (έλεγχος, στείρωση, τσιπάρισμα) είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, ο οποίος παρά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες δεν έχει προβεί σε κάποια, ορατή τουλάχιστον, ενέργεια. (Θεωρούμε ότι δεν ευσταθούν οι φήμες που λένε ότι οι φόλες που έχουν βρεθεί ανά περιόδους στις παραλίες, είναι έργο υπαλλήλων του Δήμου).

Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η υστέρηση. Ανεπαρκές προσωπικό; Έλλειψη πιστώσεων; Γνωρίζαμε ότι οι Δήμοι είχαν πρόσβαση σε έργα ΕΣΠΑ, με ακριβώς αυτό το σκοπό.

Ελπίζουμε ο Δήμος να αναλάβει δράση. Η κατάσταση, όπως έχει αδικεί τον τόπο μας.

Αναγνώστης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση