Μωρό γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες με βάρος μόλις 450 γραμμάρια και επέζησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 12:40 Μωρό γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες με βάρος μόλις 450 γραμμάρια και επέζησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμεινε στο νοσοκομείο για πολλούς μήνες και πήρε εξιτήριο σε μια συγκινητική τελετή «αποφοίτησης».

Η ημέρα «αποφοίτησης» του μικρού Αλάνι Λέτσομ είχε ένα ξεχωριστό νόημα, καθώς κατάφερε να επιζήσει και να βγει υγιής από το νοσοκομείο έχοντας γεννηθεί 450 γραμμάρια.

Το νεογέννητο αγόρι ήρθε στον κόσμο μόλις στις 23 εβδομάδες, με βάρος περίπου 450 γραμμάρια με αποτέλεσμα να περάσει τους πρώτους πέντε μήνες του στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του Broward Health Medical Center λόγω της σημαντικά πρόωρης γέννησής του στις 30 Νοεμβρίου.

«Πήγα να κάνω υπέρηχο για να μάθω το φύλο του και παρατήρησαν ότι ο τράχηλός μου άνοιγε. Οπότε επικοινώνησαν με τον γιατρό μου που μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Με περίμεναν», δήλωσε η Γκρέιζελ Στιούαρτ, μητέρα του Αλάνι, μιλώντας στο Good Morning America.

Η Γκρέιζελ, που ζει στο St. Thomas, στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέχρι το Fort Lauderdale, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν ότι θα γεννούσε πρόωρα. Και τελικά, τρεις ημέρες αργότερα, γεννήθηκε ο μικρός Αλάν.

Ο Δρ. Τζόνι Τρίζμελ, νεογνολόγος και διευθυντής του νοσοκομείου επιμελήθηκε προσωπικά την φροντίδα του. Αφού ήταν σε αναπνευστήρα για ένα μήνα και έλαβε στεροειδή για τους πνεύμονες, την αμφιβληστροειδοπάθεια, την εγκεφαλική αιμορραγία και διάφορες λοιμώξεις, ήταν πλέον σε θέση να πει με σιγουριά πως ο Αλάνι «τα κατάφερε κόντρα στις πιθανότητες για το αντίθετο».

«Μιλάμε για ένα μωρό που οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν στο 30%, στην καλύτερη περίπτωση και τα κατάφερε», είπε.

«Κάθε μέλος της ομάδας είναι στην πραγματικότητα ο λόγος για τον οποίο τα πάει τόσο καλά», πρόσθεσε. «Αλλά ξέρετε τι άλλο είναι επίσης σημαντικό σε αυτή την ομάδα; Η μαμά. Ήταν καταπληκτική. Ήταν εκεί κάθε μέρα. Θέλουμε οι γονείς να είναι μέρος της ομάδας και της καθημερινής φροντίδας, και εκείνη ήταν εκεί κάθε μέρα».

Λόγω της συνεχούς φροντίδας, ο Αλάνι έφτασε να ξεπερνά σήμερα τα 4 κιλά και επέστρεψε υγιής πίσω στο σπίτι του.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση