Η Σουηδία εκδίδει υποστηρικτή του PKK στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 23:17 Η Σουηδία εκδίδει υποστηρικτή του PKK στην Τουρκία

Η Άγκυρα απαιτεί τέτοιες ενέργειες για να επιτρέψει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει στην Τουρκία, έναν 35χρονο που έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, επειδή θεωρείται υποστηρικτής του κουρδικού ΡΚΚ, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τον Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση από τη Σουηδία ενός 35χρονου Τούρκου πολίτη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασράφ Αχμέντ, αξιωματούχος του σουηδικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο εν λόγω 35χρονος πολίτης υποστηρίζει ότι στοχοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση για τη στήριξή του στο PKK. Μόλις ειδοποιηθεί το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η σουηδική κυβέρνηση θα έχει περιθώριο τέσσερις εβδομάδες για να εκδώσει τον άνδρα.

Αυτός ο 35χρονος καταδικάστηκε σε πάνω από τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Τουρκία το 2014 επειδή μετέφερε μια τσάντα που περιείχε κάνναβη, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σουηδίας που έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις αρχές Ιουνίου.

Αφού αποφυλακίστηκε υπό όρους, μετακόμισε στη Σουηδία, αλλά συνελήφθη τον Αύγουστο μετά από αίτημα της τουρκικής εισαγγελίας, απαιτώντας να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι στόχος των τουρκικών αρχών λόγω της υποστήριξής του στο PKK.

Σημειώνεται, ότι η Τουρκία θέτει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εδώ και δεκατρείς μήνες, κατηγορώντας τη για την επιείκειά της προς τους Κούρδους μαχητές που φιλοξενεί στο έδαφός της. Η Άγκυρα ζητά την έκδοση δεκάδων ακτιβιστών που διαμένουν σε σουηδικό έδαφος, τους οποίους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

Ένα αίτημα αδύνατο να ικανοποιηθεί σύμφωνα με τη σουηδική κυβέρνηση, καθώς τα ανεξάρτητα δικαστήρια έχουν τον τελευταίο λόγο σε αυτές τις υποθέσεις.

πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση