Πιλότοι πέταξαν σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ σε 44 ώρες και 7 λεπτά - Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 16:12 Πιλότοι πέταξαν σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ σε 44 ώρες και 7 λεπτά - Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Είχαν σχεδιάσει την κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού και το ολοκλήρωσαν σε λιγότερο απ΄ό,τι πίστευαν.

Δύο πιλότοι της Delta Airlines επισκέφθηκαν 48 πολιτείες των ΗΠΑ σε λιγότερες από 48 ώρες, σε μία προσπάθεια να σπάσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ανέφερε ο αερομεταφορέας με έδρα την Ατλάντα.

Οι Barry Behnfeldt και Aaron Wilson ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους σε λιγότερο χρόνο απ΄ό,τι περίμεναν, καθώς χρειάστηκαν μόνο 44 ώρες και 7 λεπτά.

Πλην του στόχου τους να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες - δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η επιτυχία τους ή μη - οι δύο βετεράνοι του αμερικανικού στρατού, ήθελαν να εμπνεύσουν τους μελλοντικούς πιλότους και να συγκεντρώσουν χρήματα για τη Διοίκηση Αερομεταφορών Βετεράνων.

Ο οργανισμός παρέχει δωρεάν, ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια σε βετεράνους που έχουν τραυματιστεί σε πεδία μάχης. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 30.000 δολάρια για τον σκοπό αυτό. 

Ο Behnfeldt είχε μια συζήτηση για την προσπάθεια ενός άλλου πιλότου να σπάσει το ρεκόρ και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Wilson για να του προτείνει να το επιχειρήσουν. 

Είχε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια, είπε ο δεύτερος. «Το να διασχίσω όλη τη χώρα με ένα μικρό αεροπλάνο είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, οπότε η ιδέα μού άρεσε αμέσως. Δεν είχα κανέναν δισταγμό να πω το ναι» συμπλήρωσε. 

Ένα τρίτο άτομο, ο φίλος τους και επίσης πιλότος Thomas Twiddy, έκανε μαζί τους το ταξίδι, αλλά λειτούργησε ως τεχνικός. 

Ξεκίνησαν το ιδιαίτερο ταξίδι τους στις 4 Ιουνίου από το Μίσιγκαν και διένυσαν 8.059 χιλιόμετρα, χωρίς να κάνουν καμία στάση σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια. Ο ένας ξεκουραζόταν, όταν ο άλλος πετούσε. Η προσπάθειά τους ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουνίου, όταν προσγειώθηκαν στο Πόρτλαντ.

Είχαν βάλει ως στόχο να σταματούν για λιγότερο από 10 λεπτά σε κάθε αεροδρόμιο και ο κινητήρας του μονοκινητήριου του Behnfeldt έκλεινε μόνο κατά τον ανεφοδιασμό καυσίμων. 

Από όλα τα σημεία στα οποία σταμάτησαν, ο Behnfeldt συγκράτησε κυρίως το Κάνσας, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να τους υποδεχθεί. Παρότι δεν σχεδίαζαν στάση για ανεφοδιασμό, αποφάσισαν να μείνουν λίγη ώρα για να χαιρετήσουν τους παριστάμενους. 

«Ένα 6χρονο κορίτσι με πλησίασε και με ρώτησε: "Θα μου υπογράψεις το μπλουζάκι μου;"» περιέγραψε. «Μας πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να περάσουμε απ΄αυτή τη στάση, αλλά άξιζε 100%». 

Οι πιλότοι, πλέον, θα πρέπει να περιμένουν αρκετές εβδομάδες για να ενημερωθούν αν έσπασαν το ρεκόρ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Guinness World Record.

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση