Στιγμές αποκάλυψης στην Ινδία: «Τσουνάμι» από σύννεφα έκρυψε μια ολόκληρη πόλη (vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 15:58 Στιγμές αποκάλυψης στην Ινδία: «Τσουνάμι» από σύννεφα έκρυψε μια ολόκληρη πόλη (vid)

Το τεράστιο σύννεφο καταιγίδας, που αιωρείται χαμηλά στον ουρανό, καθήλωσε τους ντόπιους και τους περαστικούς, τραβώντας την προσοχή τους στο ασυνήθιστο θέαμα.

Ένα εντυπωσιακό και απόκοσμο φαινόμενο, γνωστό ως «σύννεφο τσουνάμι», μάγεψε τους κατοίκους μιας πόλης της βόρειας Ινδίας, δίνοντας στον ουρανό μια αποκαλυπτική εμφάνιση που θυμίζει σκηνές από ταινία καταστροφής. Η περιοχή βίωσε πρόσφατα έντονες βροχοπτώσεις, προκαλώντας προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες και προβλέψεις για μουσώνες με συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Το τεράστιο σύννεφο καταιγίδας, που αιωρείται χαμηλά στον ουρανό, καθήλωσε τους ντόπιους και τους περαστικούς, τραβώντας την προσοχή τους στο ασυνήθιστο θέαμα. Αυτά τα χαμηλά σύννεφα συχνά υποδηλώνουν την επικείμενη άφιξη θυελλωδών ανέμων. Μπορούν να εκτείνονται σε όλο τον ουρανό, μοιάζοντας με παγωμένο κύμα τσουνάμι, εξ ου και το παρατσούκλι τους.

Ευτυχώς, αυτά τα σύννεφα δεν αποτελούν συνήθως άμεση απειλή. Αυτό ήταν εμφανές καθώς βγήκαν στην επιφάνεια βίντεο που έδειχναν ανθρώπους στους δρόμους να σταματούν να κινηματογραφούν και να ατενίζουν τον μαγευτικό ουρανό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η παρουσία ενός τέτοιου σύννεφου αποτελεί συχνά προάγγελο ακραίων καιρικών συνθηκών, προτρέποντας την ανάγκη για προσοχή και λήψη της απαραίτητης κάλυψης.

Αν και αυτά τα σύννεφα μπορεί να προκαλούν αισθήματα επικείμενης καταστροφής, στην πραγματικότητα χρησιμεύουν ως πολύτιμο προειδοποιητικό σημάδι για δυνητικά κακοκαιρία. Η παρατήρηση ενός σύννεφου τσουνάμι ωθεί τα άτομα να αναζητήσουν καταφύγιο, καθώς σηματοδοτεί την παρουσία ισχυρών και ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η Βόρεια Ινδία υπέστη πρόσφατα έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να σημειωθούν κατολισθήσεις και να καταστραφούν γέφυρες. Σε απάντηση, ο επικεφαλής υπουργός Pushkar Singh Dhami συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα περιττά ταξίδια και κάλεσε τους τουρίστες να αναβάλουν τα ταξίδια στις πληγείσες περιοχές μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση