Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν στο Σικάγο – Ήχησαν σειρήνες, μεγάλες καταστροφές στα προάστια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 22:11 Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν στο Σικάγο – Ήχησαν σειρήνες, μεγάλες καταστροφές στα προάστια

Καλοκαιρινή κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής μεγαλούπολης – Προβλήματα στο αεροδρόμιο, ζημιές σε κατοικίες, έντονα φαινόμενα

Από βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους δοκιμάζεται το Σικάγο.

 

 

Στην πόλη την Τετάρτη ήχησαν σειρήνες για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους για τους ανεμοστρόβιλους που θα χτυπούσαν στην πόλη.

Στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής μεγαλούπολης χτύπησαν τουλάχιστον οκτώ ανεμοστρόβιλοι, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και οι μετεωρολόγοι λένε ότι η ένταση δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο των καταιγίδων που έπληξαν την πόλη στις αρχές του μήνα, τα φαινόμενα  είναι έντονα.

Χθες, Τετάρτη, ανεμοστρόβιλος με ταχύτητες ανέμων που ξεπέρασαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα χτύπησαν την περιοχή του Έλτζιν δυτικά από του Σικάγου. Μεγάλος αριθμός κατοικιών υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αν και δεν φαίνεται να υπήρχαν θύματα.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο Χάντλεϊ, όπου οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και ξερίζωσαν δέντρα.

Την ίδια ώρα, οι επιβάτες στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ο’Χέιρ χρειάστηκε να βρουν ασφαλές μέρος για να αποφύγουν την κακοκαιρία.

Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι επηρεάστηκαν από τις διακοπές ρεύματος από το βράδυ της Τετάρτης.

πηγή: protothema.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση