Νέα Ζηλανδία: Η υπουργός Δικαιοσύνης ενεπλάκη μεθυσμένη σε τροχαίο και αντιστάθηκε στη σύλληψη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 17:58 Νέα Ζηλανδία: Η υπουργός Δικαιοσύνης ενεπλάκη μεθυσμένη σε τροχαίο και αντιστάθηκε στη σύλληψη

Αναβρασμός επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, γιατί η Kiri Allan που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, ενεπλάκη μεθυσμένη σε τροχαίο και μάλιστα αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Σύμφωνα με τον Guardian, το περιστατικό έγινε στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής (23/7), όταν η Allan οδηγούσε μεθυσμένη στο Wellington και τράκαρε. Τότε, την πλησίασε ένας αστυνομικός και την υπέβαλε σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε πως κατανάλωσε αλκοόλ μεταξύ 250mcg και 400mcg, αρκετά πάνω από τα όρια.

Έτσι, ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να της κόψει το αντίστοιχο πρόστιμο, εκείνη όμως αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει για τέσσερις ώρες στο Τμήμα, μέχρι να αφεθεί ελεύθερη, με αρκετές κατηγορίες να τη βαραίνουν.

Ποια είναι η Kiri Allan

Η Kiri Allan κάποτε θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο πλέον η φήμη της έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα.

Η αρχή έγινε όταν ξεκίνησε να τσακώνεται με τον πρώην σύντροφο της, με αποτέλεσμα να χωρίσουν πριν από λίγο καιρό και η ίδια να βγει σε άδεια, για να «ασχοληθεί με την ψυχική της υγεία». Εκείνη την περίοδο όμως, κυκλοφόρησαν διάφορα δημοσιεύματα και μαρτυρίες, που ανέφεραν πως κακομεταχειρίζονταν το προσωπικό της και πολλές φορές τους προσέβαλε.

Μετά τη σύλληψη λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας την καθαίρεσε, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα οδεύει σε εκλογές και το κόμμα του βγαίνει δεύτερο στις δημοσκοπήσεις.

πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση