Ινδία: 11 καθαρίστριες κέρδισαν το λαχείο - Πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 10:18 Ινδία: 11 καθαρίστριες κέρδισαν το λαχείο - Πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Οι 11 γυναίκες αποφάσισαν να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Τον περασμένο Ιούνιο 11 καθαρίστριες από τη νότια Ινδία μάζεψαν χρήματα για να αγοράσουν από κοινού ένα λαχείο. Πρόσφατα έμαθαν ότι κέρδισαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων ρουπιών ή 1,2 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι 11 γυναίκες ανήκουν σε μια υπηρεσία που συλλέγει μη βιοδιασπώμενα απόβλητα από τα νοικοκυριά της πόλης Parappanangadi στην περιοχή Malappuram της Κεράλα. Συνήθως πληρώνονται με περίπου 250 ρουπίες την ημέρα ενώ περιστασιακά παίρνουν και ένα μερίδιο από τα χρήματα που κερδίζει η εταιρεία στην οποία εργάζονται. 

Ωστόσο, τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να τα βγάλουν πέρα. Οι περισσότερες από τις γυναίκες έχουν πάρει δάνεια για την εκπαίδευση των παιδιών τους και άλλα έξοδα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ενίοτε ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αγοράσουν ένα λαχείο. Η 56χρονη Leela για παράδειγμα δεν μπορούσε να πληρώσει μια απαραίτητη εγχείρηση που έπρεπε να κάνει η κόρη της.

Μετά την καταβολή των φόρων, η ομάδα των 11 γυναικών θα λάβει συνολικά 63 εκατομμύρια ρουπίες. 

Την Παρασκευή, μια μέρα αφότου έμαθαν τη μεγάλη τους νίκη, οι 11 γυναίκες επέστρεψαν στο γραφείο της υπηρεσίας τους για να συνεχίσουν σαν να μη συνέβη τίποτα τη δουλειά τους.

«Αποφασίσαμε ένα πράγμα: Δεν θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά, γιατί αυτή η συλλογικότητα ήταν που μας έφερε την ευημερία», είπε η Leela.

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση