Τραγωδία με έντεκα νεκρούς στη Γαλλία: Κάηκε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 18:12 Τραγωδία με έντεκα νεκρούς στη Γαλλία: Κάηκε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρίες

Άτομα με αναπηρία είναι τα θύματα φωτιάς που κατέκαψε παραθεριστική κατοικία στην ανατολική Γαλλία - Πρόκειται για τραγωδία" δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Έντεκα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα αποκαΐδια παραθεριστικής κατοικίας που είχε νοικιαστεί από ΜΚΟ για άτομα με αναπηρίες στην ανατολική Γαλλία. Η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όπως δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση για τους 11 νεκρούς έγινε λίγο πριν τις 5μμ (ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα μεταδιδόταν ότι δύο άνθρωποι αγνοούνταν. Οι φόβοι ότι θα εντοπίζονταν νεκροί επιβεβαιώθηκαν.

 

"Αναζητούμε τις σορούς των ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο", δήλωνε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπύραρχος Φιλίπ Οϊγιέ, ο οποίος συντόνισε τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η φωτιά ξέσπασε στις 06:30 (07:30 ώρα Ελλάδας) και κατέκαψε γρήγορα το κτίριο, ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής.

Η κατοικία στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου, είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα την πόλη Νανσί που φροντίζει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Βιντσενέμ, ο Ντανιέλ Λερουά, στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Η Πυροσβεστική κατόρθωσε να εκκενώσει δεκαεπτά ανθρώπους. Ένας από αυτούς διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η τοπική νομαρχία.

O Λερουά δήλωσε στο BFM πως οι αγνοούμενοι ήταν πιθανόν ηλικίας από 25 έως 50 ετών.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France 3 είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι αγνοούνταν η τύχη δέκα ενηλίκων με αναπηρίες και ενός μέλους της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για "τραγωδία".

 

 

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν μετέβη στο σημείο.

"Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα", είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γαλλίδα πρωθυπουργός.

πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση