Τραυματίες σε ρωσική επιδρομή με 15 drones - καμικάζι και 8 πυραύλους στην Οδησσό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 09:32 Τραυματίες σε ρωσική επιδρομή με 15 drones - καμικάζι και 8 πυραύλους στην Οδησσό

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως απέκρουσαν ρωσική επιδρομή με πυραύλους και drones στην περιφέρεια της Οδησσού (νότια) τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (14.8.2023), με τον αρχικό απολογισμό να κάνει λόγο για τρεις τραυματίες.

«Ο εχθρός επιτέθηκε στην περιφέρεια της Οδησσού τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με δυο κύματα drones-καμικάζι, συνολικά 15 (τέτοια), και με 8 πυραύλους» τύπου Καλίμπρ, ανέφερε η διοίκηση επιχειρήσεων του νότιου τμήματος της Ουκρανίας μέσω Telegram, διαβεβαιώνοντας πως όλες οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

Σύμφωνα με τον στρατό του Κιέβου, ο κοιτώνας εκπαιδευτικού ιδρύματος και κατάστημα υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια μετά την κατάρριψη πυραύλων «κατευθυνόμενων προς το κέντρο της Οδησσού».

«Τρεις υπάλληλοι σούπερ μάρκετ τραυματίστηκαν» κατά τις πρώτες πληροφορίες και τους προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες, πάντα κατά την διοίκηση επιχειρήσεων.

Παράθυρα, μπαλκόνια κτιρίων, καθώς και οχήματα υπέστησαν ζημιές «από ωστικά κύματα» και συντρίμμια, ενώ εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βίντεο από τις επιθέσεις:

Σε φωτογραφίες και βίντεο που μεταφόρτωσε ο ουκρανικός στρατός στο Telegram διακρίνονται πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν φλόγες σε κατάστημα από το οποίο υψώνεται στήλη πυκνού καπνού.

Οι ρωσικές επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ρωσικός στρατός έχει πλήξει επανειλημμένα την πόλη της Οδησσού, το σημαντικότερο ουκρανικό λιμάνι, καθώς επίσης και τα ποτάμια λιμάνια στην Ιζμαήλ και στη Ρένι, κάτι που κατήγγειλε το Κίεβο, βλέποντας προσπάθεια παρεμπόδισης των ουκρανικών εξαγωγών.

Η Μόσχα αποσύρθηκε από τη συμφωνία που επέτρεπε τις ασφαλείς εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας στα μέσα Ιουλίου. Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας, καρπός μεσολάβησης του ΟΗΕ και της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2022, κατέστησε εφικτή την έξοδο από τη χώρα εκατομμυρίων τόνων σιτηρών, αίροντας τον ρωσικό αποκλεισμό.

Ωστόσο, από τον περασμένο μήνα το Κρεμλίνο διεμήνυσε πως κάθε πλοίο που κινείται προς ή από ουκρανικό λιμάνι θα θεωρείται δυνητικά στόχος. Το Κίεβο ανταπέδωσε ανακοινώνοντας το ίδιο για τα ρωσικά εμπορικά πλοία.

Χθες Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό πως ρωσικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ προειδοποιητικά για να σταματήσει φορτηγό που κατευθυνόταν στο λιμάνι της Ιζμαήλ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο πλοίαρχος του σκάφους υπό σημαία Παλάου, του Sukru Okan, δεν υπάκουσε αμέσως όταν διατάχθηκε για «έλεγχο» ώστε να διαπιστωθεί αν «μεταφέρονταν απαγορευμένα εμπορεύματα». Πάντως το φορτηγό επετράπη να συνεχίσει την πορεία του προς το ουκρανικό λιμάνι αφού ελέγχθηκε, διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση