Ρωσία: Συνετρίβη στη Σελήνη το διαστημόπλοιο «Luna-25»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 12:22 Ρωσία: Συνετρίβη στη Σελήνη το διαστημόπλοιο «Luna-25»

Το ρωσικό διαστημικό όχημα ήταν προγραμματισμένο να προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης τη Δευτέρα για να αναζητήσει παγωμένο νερό

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας προκαταρκτικής ανάλυσης, λόγω της απόκλισης των πραγματικών παραμέτρων της ώθησης από τις υπολογισμένες, το διαστημικό σκάφος Luna-25 μεταπήδησε σε τροχιά εκτός σχεδιασμού και έπαψε να υπάρχει ως αποτέλεσμα σύγκρουσης με την επιφάνεια της Σελήνης», αναφέρει η ανακοίνωση της Roskosmos.

Θυμίζεται πως στις 11 Αυγούστου, ένας πύραυλος Soyuz με το «Luna-25» εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, ενώ στις 16 του μήνα εισήλθε στην τροχια της Σελήνης.

Το ρωσικό διαστημικό όχημα ήταν προγραμματισμένο να προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης τη Δευτέρα για να αναζητήσει παγωμένο νερό.

Χθες έγινε γνωστό πως η Roskosmos κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια «μη φυσιολογική κατάσταση» στο διαστημόπλοιο Luna-25, το οποίο προετοιμαζόταν να εισέλθει σε τροχιά προσεδάφισης στη Σελήνη.

πηγή: protothema.rg

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση