Πρωτοφανείς πλημμύρες στη Γερμανία - Αυτοκίνητα βούλιαξαν στην εθνική οδό (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 16:43 Πρωτοφανείς πλημμύρες στη Γερμανία - Αυτοκίνητα βούλιαξαν στην εθνική οδό (ΦΩΤΟ) (φωτο: twitter)

Η εθνική οδός Α2 της Γερμανίας πλημμύρισε λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων, σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν τα μισά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα βυθίστηκαν κάτω από το νερό, προκαλώντας την Τρίτη (12/9) αποκλεισμό του δρόμου στην κατεύθυνση προς Ανόβερο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε, «ότι δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά τέτοια πλημμύρα σε δρόμο». Το νερό έφτασε σχεδόν μέχρι τα παράθυρα των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα μποτιλιάρισμα μήκους οκτώ χιλιομέτρων.

Οπως αναφέρει το «Spiegel», λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, έκλεισαν δρόμοι και πλημμύρησαν υπόγεια και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως το Lippe στην Ανατολική Βεστφαλία, το Münsterland και η Ruhr.

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για σφοδρές καταιγίδες σε περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και είχε γίνει λόγος για ενδεχόμενους ανέμους έντασης έως 10 μποφόρ και σφοδρές βροχοπτώσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 60-90 λίτρα νερού ανά τ.μ. μέσα σε διάστημα ορισμένων ωρών.

 

 

Πηγή: Spiegel

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση