Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 20:51 Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Η αλβανική δικαιοσύνη απέρριψε σήμερα εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, που παραμένει στη φυλακή από τις 12 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το ximara.gr, o κ. Μπελέρης είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, κάτι που απορρίφθηκε και πάλι από το αλβανικό ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εκκρεμεί ακόμη μια έφεση στο SPAK που αφορά τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων και τέλος, μένει να οριστεί η τακτική δικάσιμος από την αλβανική δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε ότι μετά τη σημερινή απόφαση του Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα, Βέλγος Πατρίκ Χενρί, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ι.Π. Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος, οι οποίοι παρέστησαν σήμερα (18/9) στη δίκη.

Ο Βέλγος δικηγόρος έκρινε ότι στις αποφάσεις τους άρνησης της αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη τα αλβανικά δικαστήρια παραβιάζουν τα άρθρα 5 και 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση