Ιράκ: To Live News στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας από τη φωτιά σε δεξίωση γάμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 18:30 Ιράκ: To Live News στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας από τη φωτιά σε δεξίωση γάμου

Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας στο Ιράκ, όπου 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε δεξίωση γάμου και η συγκλονιστική κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που πήγε στο σημείο για να βοηθήσει, είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι.

Το «Live News» με το Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega βρέθηκε στον χώρο δεξιώσεων στο Ιράκ όπου έχασαν την ζωή τους 113 άνθρωποι από φωτιά, όταν η αίθουσα, που γινόταν το γλέντι για τον γάμο ενός ζευγαριού, τυλίχθηκε στις φλόγες και έγινε παρανάλωμα του πυρός και πύρινος τάφος για τα θύματα.

Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε στην αίθουσα Al Haitham Hall στο Ιράκ όπου εκτυλίχθηκε η ανείπωτη τραγωδία και μπήκε στον τόπο που έγινε το τραγικό συμβάν με την βοήθεια από έναν κάτοικο της περιοχής, τον Ραμί Σακάτ, που έμενε σε σπίτι απέναντι από το μέρος όπου γινόταν οι γάμος και πήγε αμέσως στο σημείο της φωτιάς για να βοηθήσει.

Ο Ραμί Σακάτ ήταν εκεί και έζησε όλη τη φρίκη και έβαλε το Live News στο χώρο που έγινε η δεξίωση του πολύνεκρου γάμου.

Στάχτη και αποκαΐδια

Ο Ιρακινός και η κάμερα μπήκαν στην αίθουσα από την κύρια είσοδο που έμπαινε ο κόσμος εκείνο το βράδυ για να πάει στη δεξίωση και προσπαθούσε να φύγει πανικόβλητος λίγο μετά όταν ξέσπασε η φωτιά. Παντού υπήρχαν στάχτη αποκαΐδια, καμένα αντικείμενα, αλλά και κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε τον τόπο της τραγωδίας.

«Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 900 με 1.000. Όλο το λόμπι του χώρου έχει μετατραπεί σε στάχτες. Ακόμα και τα μέταλλα έχουν λιώσει», είπε ο Ιρακινός.

Έδειξε το σημείο που καθόταν νύφη και γαμπρός πριν ξεσπάσει η φωτιά στο κέντρο της αίθουσας.

«Το ζευγάρι χόρευε όταν άρχισε η φωτιά. Έβρεχε φωτιά πάνω στον κόσμο, πάνω στους καλεσμένους, στη νύφη και στον γαμπρό», είπε ο μάρτυρας της τραγωδίας με τη φωτιά στον γάμο στο Ιράκ.

«Η φωτιά ξέσπασε γρήγορα και από την οροφή άρχισε να πέφτει στον κόσμο και να εξαπλώνεται, είπε.

Ο Ιρακινός περιέγραψε τις εικόνες που έζησε και τόνισε ότι ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι νεκροί.

Έβρεχε φωτιά στα κεφάλια όλων

«Όταν έγινε αυτό ήμασταν σε κατάσταση σοκ. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Όλοι μας προσπαθήσαμε να βγούμε έξω από την κεντρική είσοδο. Πολύς κόσμος έπεσε κάτω και πάνω τους, πάνω στα κεφάλια τους, έβρεχε φωτιά. Πολλοί βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Κάηκαν εντελώς. Δεν ξέρουμε καν τις ταυτότητές τους. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλοι ακόμα», ανέφερε.

Η κλειδωμένη πόρτα εξόδου ασφαλείας

Ο Ιρακινός τόνισε ότι στον χώρο υπήρχε άλλη μια μικρή έξοδος ασφαλείας, αλλά ήταν κλειδωμένη. Επίσης ανέφερε ότι κάποιοι που εγκλωβίστηκαν στην αίθουσα προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στις τουαλέτες, αλλά τους σκότωσε ο καπνός.

«Κάποιοι προσπαθούσαν να βγουν έξω κι από μια άλλη πιο μικρή είσοδο που υπήρχε στο χώρο. Ήταν όμως, κλειδωμένη. Έτσι ξαναγύρισαν πίσω και προσπαθούσαν να βγουν από την κεντρική είσοδο. Δεν μπορούσαν όμως, να βγουν γρήγορα, δυστυχώς. Κάποιοι κατέφυγαν στις τουαλέτες, τις χρησιμοποίησαν ως καταφύγιο. Κι εκεί όμως, ο κόσμος παγιδεύτηκε και ανέπνευσε τον καπνό και πέθανε από ασφυξία. Πήγαν εκεί για να σωθούν, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν», ανέφερε ο αυτόπτης μάρυρας της τραγωδίας από τη φωτιά στη δεξίωση γάμου στο Ιράκ.

«Είναι μια τρομακτική τραγωδία. Πολύς κόσμος πέθανε και από το ταβάνι που έπεσε πάνω τους, πάνω στα κεφάλια τους», συμπλήρωσε.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση