Κύπρος: Απελαύνεται ο Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη για κατασκοπεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 21:26 Κύπρος: Απελαύνεται ο Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη για κατασκοπεία

Ο Ρώσος βρισκόταν στην Κύπρο ως ανταποκριτής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, αλλά η δραστηριότητά του φαίνεται πως δεν είχε σχέση με τη δημοσιογραφία - Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα

Απελαύνεται από την Κύπρο ο Ρώσος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη χθες στη Λευκωσία, μετά από ανάκληση της άδειας παραμονής του για λόγους ασφαλείας. Μαζί του βρισκόταν και δεύτερο άτομο, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο καθώς καλύπτεται από διπλωματική ασυλία αφού είναι μέλος της ρωσικής πρεσβείας

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος δημοσιογράφος της κρατικής κυβερνητικής εφημερίδας Rossiyskaya Gazeta, Alexander Gasyuk, ταξίδευε συχνά στην Αθήνα. 

 
 
rus-1
 

  Ο Ρώσος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε προβάλει αντίσταση και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς. Η αστυνομία απορρίπτει κάθε αναφορά σε βία.

Βρισκόταν στη Κύπρο ως ανταποκριτής της ρωσικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, αλλά η δραστηριότητα του φαίνεται πως δεν είχε σχέση με τη δημοσιογραφία και βρισκόταν σε επαφή με τη ρωσική πρεσβεία. Πηγές των αρχών ασφαλείας στη Λευκωσία, σημείωναν πως υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο Ρώσος «δημοσιογράφος» αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της Κύπρου. Αναμένεται να απελαθεί απόψε μαζί με την οικογένεια του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο προβαίνει στις δέουσες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιου είδους ιδιάζουσας φύσης ζητήματα. Ο κ. Γκότσης επεσήμανε ότι «υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της διπλωματικής οδού με στόχο την επίλυση του θέματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Υπογράμμισε, ότι «το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε θέση να διαβεβαιώσει, ότι το ζήτημα τυγχάνει της δέουσας διαχείρισης και προσοχής από τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ότι η διευθέτησή του έχει ήδη τροχοδρομηθεί στην βάση των ενδεδειγμένων διαδικασιών». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, «περαιτέρω δημόσιος σχολιασμός ισχυρισμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ενδείκνυται».

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε, ότι εξυπακούεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο Κράτος, λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειάς της και εφαρμογή των αποφάσεων των αρμοδίων αρχών για προστασία των συμφερόντων της.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση