Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της Γάζας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 20:30 Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της Γάζας

Ο Issam Abdullah είναι ο δημοσιογράφος που έπεσε νεκρός από όλμο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ στις 20:00 έληξε το τελεσίγραφο των ισραηλινών δυνάμεων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν για να ξεκινήσει η χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.

«Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, φύγετε» ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον ανθρωπιστικό διάδρομο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας για να εκκενώσουν τις βόρειες περιοχές προς τις νότιες ώστε να μην βρεθούν μεταξύ των πυρών των ισραηλινών δυνάμεων κατά της Χαμάς.

«Σας ζητήσαμε σήμερα το πρωί να φύγετε από την πόλη της Γάζας για τη νότια κοιλάδα της Γάζας, για την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το IDF θα απέχει από το να αγγίξει τη διαδρομή που έχει σημειωθεί στον χάρτη μέχρι τις 20:00. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από τον επερχόμενο χρόνο για να μετακινηθείτε νότια από το Beit Hanoun στο Khan Yunis. Θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ασφαλείς μεθόδους αργότερα.

Εάν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς νοιάζονται μόνο για την προστασία τους κατά την προετοιμασία για χτυπήματα στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του εκπροσώπου των ισραηλινών δυνάμεων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση