Σαρώνει την νοτιοδυτική Ευρώπη η κακοκαιρία Ciaran – 4 νεκροί και εκατομμύρια χωρίς ρεύμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 18:03 Σαρώνει την νοτιοδυτική Ευρώπη η κακοκαιρία Ciaran – 4 νεκροί και εκατομμύρια χωρίς ρεύμα

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν καθώς η κακοκαιρία Ciaran χτυπάει την Γαλλία και μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης με ανέμους που καταγράφουν ταχύτητες ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Associated Press, η κακοκαιρία  βύθισε εκατομμύρια άτομα στο σκοτάδι και προκάλεσε ταξιδιωτικό χάος σε αρκετές χώρες. Στην Γαλλία οι άνεμοι έφτασαν τα 190 χιλιόμετρα την ώρα, ξερίζωσαν δέντρα και έσπασαν παράθυρα. Ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν το όχημά του χτυπήθηκε από δέντρο στην βόρεια Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά σε πανεπιστήμιο στη βόρεια πόλη Ρουμπέ και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη δυτική και την βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές. Επτά από τους τραυματίες είναι υπάλληλοι σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τα ξεριζωμένα δέντρα προκάλεσαν χάος στις οδικές μεταφορές αφού απέκλεισαν δρόμους στην δυτική Γαλλία. Περίπου 1,2 εκατομμύρια γαλλικά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας ηλεκτρισμού Enedis. Αυτό περιλαμβάνει περίπου τα μισά σπίτια στη Βρετάνη, τη χερσόνησο του Ατλαντικού που έχει πληγεί περισσότερο από αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Η Enedis ανέφερε ότι επιστρατεύει 3.000 εργάτες για να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στις ακτές της Νορμανδίας οι άνεμοι έφτασαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ψαράδες της περιοχές έμειναν στα σπίτια τους, ενώ οι τοπικές αρχές έκοψαν την πρόσβαση των πολιτών σε δάση, πάρκα και παραλίες.

Το πρωί της Πέμπτης στην δυτική Γαλλία ακυρώθηκαν δρομολόγια των τρένων, ενώ όλοι οι δρόμοι στην περιοχή Φινέστρε της Βρετάνης έκλεισαν. το πρωί της Πέμπτης. Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφεύγουν την οδήγηση και να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν σε περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί μετεωρολογικές προειδοποιήσεις.
«Βλέπουμε πώς οι δρόμοι μπορούν να αποβούν μοιραίοι σε αυτές τις συνθήκες», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο France-Info ο Κλεμάν Μπον.

Ισπανία -Βέλγιο: Δύο νεκροί από πτώσεις δέντρων

Στην Ισπανία, όπου η καταιγίδα έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη ανέφεραν ότι μια γυναίκα πέθανε την Πέμπτη όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω της. Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στο ίδιο περιστατικό. Πάρκα στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις έκλεισαν, ενώ πολλά δρομολόγια τρένων και πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ευρώπη κακοκαιρία νεκροί

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ακόμη ένα άτομο τραυματίστηκε στο κέντρο της Γάνδης του Βελγίου όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω σε περιστατικούς. Οι βελγικές αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να αποφεύγουν τους χώρους πρασίνου. Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο. Βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι στο λιμάνι της Αμβέρσας, ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας τοίχος κατέρρευσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στην Γερμανία έχει εκδοθεί προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση δέντρου στο Ράμελσμπεργκ στη βόρεια Γερμανία.

Βρετανία: Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Στην Βρετανία χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι κατέστρεψαν στέγες και ξερίζωσαν δέντρα. Κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ξενοδοχεία, καθώς η κακοκαιρία έπληξε τη νότια Αγγλία.

Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά στις παράκτιες κοινότητες της νοτιοδυτικής Βρετανίας, της Κορνουάλης και του Ντέβον, καθώς οι δρόμοι έκλεισαν από πεσμένα δέντρα και πλημμύρες.

Ευρώπη κακοκαιρία νεκροί

Στο λιμάνι του Ντόβερ έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των πλοίων, ενώ οι αρχές έχουν κλείσει τον κεντρικό δρόμο που οδηγείς την πόλη για την ασφάλεια των πολιτών. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας προέτρεψε τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για πλημμύρες στην ενδοχώρα, καθώς η στάθμη σε κάποια ποτάμια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Από το μεσημέρι εκδόθηκαν δεκάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την Βρετανία. Η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής προέτρεψε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τις ακτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση