Isola: Η πιο cool γειτονιά του Μιλάνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 09:18 Isola: Η πιο cool γειτονιά του Μιλάνου

Με υπέροχη ατμόσφαιρα και vibes – Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Isola βρέθηκε στη λίστα του Time Out με τις πιο cool γειτονιές του 2023, κατακτώντας την όγδοη θέση. Πρόκειται για τη μοναδική γειτονιά στην Ιταλία που συμπεριλήφθηκε στη λίστα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και αποτελεί ιδανική επιλογή για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν το εναλλακτικό Μιλάνο.

Η Isola είναι μια μοντέρνα, ανερχόμενη γειτονιά του Μιλάνου, η οποία εξελίχθηκε από την πρώην εργατική συνοικία της πόλης στη ζωντανή χιπστερική περιοχή που είναι σήμερα. Για πολλά χρόνια, η Isola ήταν σχετικά αποκομμένη από το υπόλοιπο Μιλάνο, αλλά σήμερα το μετρό καθιστά πολύ εύκολη τη μετακίνηση από εδώ προς το κέντρο της πόλης και πέρα από αυτό.

Ελαφρώς εκκεντρική, κάπως χιπστερική και εντελώς φυσική, η ατμόσφαιρα της γειτονιάς αποπνέει φιλικότητα και θέρμη, σε κάθε της σημείο. Η μοντέρνα εικόνα της συνυπάρχει αρμονικά με τα παλιά κτίρια σε στυλ Art Nouveau και τις δημόσιες κατοικίες, ενώ διαθέτει καταπληκτικές μπουτίκ για τους λάτρεις του shopping και εξειδικευμένα καταστήματα, τον καλύτερο μπαρμπέρη της πόλης και πολύχρωμη και εντυπωσιακή street art.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γειτονιάς

Από τα διασημότερα αξιοθέατα της περιοχής το αρχαίο ιερό της Santa Maria alla Fontana, που χρονολογείται από το 1500, στον υπόγειο χώρο του οποίου υπάρχει μια πηγή με θεραπευτικές ιδιότητες. Επίσης, την επίσκεψή σας αξίζει και το Fonderia Napoleonica Eugenia όπου κατασκευάζονταν καμπάνες και γινόταν χύτευση χαλκού, όπως αυτή για το άγαλμα του Vittorio Emanuele II στην Piazza Duomo.

Η τέχνη στην Isola

Η Isola έχει μια ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή με άφθονη πολύχρωμη τέχνη του δρόμου, μυστικές γκαλερί και φιλόξενους δημιουργικούς χώρους. Ένας εντελώς τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση της δημιουργικής ενέργειας αυτής της γειτονιάς είναι με μια περιήγηση με τα πόδια στους δρόμους της.

Αν περπατήσετε μέσα από την υπόγεια σήραγγα που συνδέει τους σταθμούς Isola και Garibaldi του μετρό, θα δείτε μερικά από τα πιο ευφάνταστα έργα τοπικών καλλιτεχνών της street art. Εκτός από όλες τις δημόσιες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, η Isola διαθέτει πολλές γκαλερί τέχνης που μπορούν να θεωρηθούν κρυμμένα διαμάντια, καθώς πολλά από αυτά τα σημεία δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τα πλήθη τουριστών που κατακλύζουν το Μιλάνο για τις πιο διάσημες γκαλερί του.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση