Η Κίνα έβαλε λέιζερ στους δρόμους για να κρατάει τους οδηγούς ξύπνιους και σε... εγρήγορση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 10:25 Η Κίνα έβαλε λέιζερ στους δρόμους για να κρατάει τους οδηγούς ξύπνιους και σε... εγρήγορση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα νέο μέτρο για την οδηγική ασφάλεια στην Κίνα έχει προκαλέσει διχασμό στον κόσμο του διαδικτύου.

Οι αρχές στην Κίνα έχουν εγκαταστήσει λέιζερ στους αυτοκινητόδρομους για να εμποδίσουν τους οδηγούς να αποκοιμηθούν πάνω στο τιμόνι.

Ένα viral βιντεο στο Twitter δείχνει ένα μεγάλο εθνικό δρόμο στην Κίνα γεμάτο φωτινά λέιζερ και όλα αυτά για να μη κοιμούνται οι οδηγοί και να προσέχουν στο δρόμο.

Το συγκεκριμένο βίντεο προκάλεσε έκπληξη στο κόσμο του διαδικτύου και έχει συγκεντρώσει πάνω από 56 εκατομμύρια προβολές.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να τραβήξει την προσοχή των νυσταγμένων οδηγών και να τους εμποδίσει να αποκοιμηθούν, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Ο κ. Li, το άτομο πίσω από την κάμερα, ανέφερε ότι αυτά τα φώτα - λέιζερ, που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της κόπωσης, τον αναζωογόνησαν γρήγορα και μείωσαν την εξάντλησή του κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου διχάστηκαν σχετικά με το αν τα συγκεκριμένα λέιζερ θα ήταν πράγματι αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, ένα άτομο υποστήριξε ότι αυτό το εντυπωσιακό θέαμα σίγουρα θα του αποσπούσε την προσοχή.

Ένας άλλος είπε: «Ποιανού ιδέα είναι να τυφλώνονται οι οδηγοί; Συγχαρητήρια, όσοι δεν είναι νυσταγμένοι είναι τώρα ζαλισμένοι».

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση