Κρεμαστοί κήποι, εξωτικά φυτά και καταρράκτες: Το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο προκαλει δέος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 13:19 Κρεμαστοί κήποι, εξωτικά φυτά και καταρράκτες: Το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο προκαλει δέος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, εδώ και χρόνια, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αεροδρόμια του κόσμου, με πολλούς να το θεωρούν ένα μοναδικό αξιοθέατο.

To αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης για δέκα ολόκληρα χρόνια κυριαρχούσε στα ετήσια βραβεία Skytrax και θεωρούταν το «καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο», χάνοντας την πρωτιά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad του Κατάρ το 2021, ενώ το 2022 κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα, μένοντας πίσω από το Hamad και το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Αυτή η υποχώρηση στη βαθμολογία ήταν κάτι που δεν άρεσε και πολύ στους αξιωματούχους του αεροδρομίου, οι οποίοι πριν λίγους μήνες αποφάσισαν να το ανακαινίσουν με στόχο να επιστρέψει ξανά στην κορυφή.

@whataberrysurprise DREAMSCAPE at Changi Airport Terminal 2 Transit, below Ambassador lounge #changiairport #singapore #changiairportterminal2 #dreamscape @Changi Airport ♬ Singapore - Oricco

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο έχει ανοίξει ξανά τις «πύλες» του και αν τύχει ποτέ να βρεθείτε στην αίθουσα αναχωρήσεων αυτού του κομψού κτιρίου, μπορείτε να διασκεδάσετε με διάφορους τρόπους -και σίγουρα να θαυμάσετε έναν τεράστιο ψηφιακό καταρράκτη.

Το συγκεκριμένο αξιοθέατο ονομάζεται Wonderfall και οι τουρίστες μπορούν να το δουν και να το φωτογραφίσουν από παντού μέσα στο αεροδρόμιο.

Επίσης, ένας ταξιδιώτης μπορεί να χαζεύει τα αεροπλάνα να πετούν τόσο στο έδαφος μέσα από μικρά παράθυρα, όσο και στην οροφή του αεροδρομίου.

Υπάρχει ακόμα και ένας νέος κήπος στο εσωτερικό του χώρου των αναχωρήσεων, με την ονομασία Dreamscape. Αυτός εκθέτει μια σειρά από εξωτικά φυτά κάτω από έναν "ψηφιακό ουρανό" που αλλάζει τις αποχρώσεις του ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Παντού στο αεροδρόμιο υπάρχουν μικρά πάρκα, τεράστια ενυδρεία και καταπράσινες στήλες που κοσμούνται με διάφορα φυτά και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας γαλήνιας και καταπραϋντικής ατμόσφαιρας. Αυτό γίνεται με στόχο τη δημιουργία ηρεμίας και χαλάρωσης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση