Πόλεμος στο Ισραήλ: Βρήκαμε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το Αλ Σίφα λένε οι IDF

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 20:27 Πόλεμος στο Ισραήλ: Βρήκαμε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το Αλ Σίφα λένε οι IDF

Οι IDF και η Shin Bet λένε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν στην Αλ Σίφα για να αποκαλύψουν το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς στην περιοχή.

Στρατιώτες των IDF που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα φέρεται να εντόπισαν ένα δωμάτιο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων. Αργά το απόγευμα της Κυριακής οι IDF και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet δημοσιοποίησαν νέα πλάνα που δείχνουν μέρος του δικτύου σηράγγων της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Shifa της πόλης της Γάζας, όπου η οργάνωση πιστεύεται ότι έχει ένα κύριο κέντρο διοίκησης.

Σύμφωνα με τους Times of Israel τα αποσπάσματα δημοσιεύονται από δύο ξεχωριστές συσκευές που κατέβηκαν σε μια είσοδο σήραγγας που ανακάλυψαν οι IDF την Πέμπτη στο συγκρότημα Shifa. Το άνοιγμα της σήραγγας είχε εντοπιστεί στο χώρο του νοσοκομείου κάτω από ένα στέγαστρο, όπου τα στρατεύματα των IDF είχαν επίσης βρει ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα μέσα σε αυτό, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποήθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου.

 

Τα νέα βίντεο απεικονίζουν ένα φρεάτιο της σήραγγας η οποία διαθέτει αρχικά μία ελικοειδή σκάλα τριών μέτρων. Η σκάλα συνεχίζει για άλλα επτά μέτρα μέχρι ότου να φτάσει σε τμήμα του δικτύου της σήραγγας. Ακολούθως η σήραγγα συνεχίζει για πέντε μέτρα προτού στρίψει προς τα δεξιά για να συνεχίσει για άλλα πενήντα μέτρα.

Στο τέλος της σήραγγας, τα πλάνα αποκαλύπτουν μια ανατιναγμένη πόρτα η οποία χρησίμευε ως οπλοθυρίδα για να πυροβολούν οι άνδρες της Χαμάς. «Αυτός ο τύπος πόρτας χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για να εμποδίσει τη δυνατότητα των δυνάμεών μας να εισέλθουν στα κεντρικά γραφεία και τα υπόγεια περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης» αναφέρουν οι IDF.

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος χρησιμοποιούνται ως υποδομή για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, για τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι χρησιμοποιεί κυνικά τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα για τις δολοφονικές και τρομοκρατικές της δραστηριότητες». Ακόμη οι IDF και η Shin Bet λένε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν στην Αλ Σίφα για να αποκαλύψουν το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς στην περιοχή.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση