Έχει γενέθλια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 08:10 Έχει γενέθλια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών

Πέτυχε μέσα σε λίγο καιρό να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό του ποιμνίου του…

Τα 47α γενέθλια του γιορτάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών (κατά κόσμον Ιωάννης Βολιώτης).

Ο «επίσκοπος της καρδιάς μας», γεννήθηκε σαν σήμερα στις 9 Μαΐου 1977 στην Κοζάνη, με την καταγωγή του πατέρα του να είναι από τα Ασπρόγεια Φλώρινας και της μητέρας του από την Καστοριά.

4,5 χρόνια μετά την ενθρόνισή του, στις 16 Νοεμβρίου του 2019, ο Σεβασμιώτατος έχει κερδίσει τον παραπάνω τίτλο, με την καλοσύνη και το ενδιαφέρον που έχει δείξει για το ποίμνιό του.

Συγχρόνως, τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του να γυρίσει από άκρη σε άκρη την ιστορική Μητρόπολη και να βρεθεί δίπλα σε όποιον τον έχει ανάγκη.

Συγχρόνως η ποιμαντική του δράση, έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχει βρεθεί σχεδόν παντού, όπως και στη μαρτυρική Μεγαλόνησο την Κύπρο αλλά και στο Φανάρι, έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ευφυής και μορφωμένος αλλά συγχρόνως αεικίνητος και ευγενής, επιτελεί σημαντικό έργο όχι μόνο για την τοπική Εκκλησία αλλά για ολόκληρη την Κοινωνία.

Έτη πολλά και ευλογημένα, Πατέρα και Ποιμενάρχη μας!…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση