Ισραήλ: «Η Χαμάς νάρκωνε τους ομήρους που απελευθέρωνε για να φαίνονται χαρούμενοι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 17:01 Ισραήλ: «Η Χαμάς νάρκωνε τους ομήρους που απελευθέρωνε για να φαίνονται χαρούμενοι»

Στελέχη του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ κατήγγειλαν σε ακρόαση στο κοινοβούλιο της χώρας (Κνεσέτ) ότι η Χαμάς νάρκωνε με ηρεμιστικά φάρμακα τους ομήρους που απελευθέρωνε για να φαίνονται χαρούμενοι.

Σύμφωνα με το newsit.gr, η διευθύντρια του τμήματος διατροφής του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, Ronit Andwalt ανέφερε ότι η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά χάπια στους ομήρους, ώστε να δείχνουν χαρούμενοι και ήρεμοι και να μην αποτυπώνεται έτσι στις εκφράσεις τους ο εφιάλτης που πέρασαν.

Ο Δρ. Hagar Mizrahi, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, κατονόμασε και το φάρμακο που έδινε η Χαμάς στους ομήρους και είπε ότι ήταν το Clonazepam. Το φάρμακο που είναι γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ και πωλείται και με τις εμπορικές ονομασίες Klonopin και Rivotril χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία διαταραχών άγχους, επιληπτικών κρίσεων, διπολική μανία, και διέγερση που σχετίζεται με ψύχωση και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ δεν αποκάλυψε αν η εν λόγω ναρκωτική έχει επιβεβαιωθεί και από τις εξετάσεις αίματος που έγιναν στους ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς, ή αν οι ίδιοι οι μάρτυρες μίλησαν στις καταθέσεις του για το συγκεκριμένο φάρμακο.

«Τους κακοποίησαν»

Στην ακρόαση στην Κνεσέτ συμμετείχαν επίσης συγγενείς ομήρων που κρατούνται ακόμα από τη Χαμάς, αλλά και απαχθέντων που απελευθερώθηκαν. Η Shir Siegel, κόρη της Aviva Siegel ήταν όμηρος, αλλά απελευθερώθηκε και επέστρεψε στο Ιραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και κόρη του Keith Siegel που εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς μίλησε για τις σκληρές συνθήκες στις οποίες κρατούνται οι απαχθέντες. «Η μητέρα μου επέστρεψε με μαρτυρίες που αδυνατώ καν να ακούσω. Τους πέρασαν χειροπέδες, τους κακοποίησαν, δεν τους έδωσαν ιατρική βοήθεια, δεν τους έδωσαν φαγητό. Δεν τους έδιναν νερό», ανέφερε και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να κάνει τα πάντα και να προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση ζητώντας «να απελευθερωθούν όλοι οι απαχθέντες».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση