Σκάνδαλο «μετρητά έναντι νεφρών» στην Ινδία – Διατάχθηκε έρευνα για φερόμενη σχέση νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 14:46 Σκάνδαλο «μετρητά έναντι νεφρών» στην Ινδία – Διατάχθηκε έρευνα για φερόμενη σχέση νοσοκομείου

«Νεαροί χωρικοί μεταφέρονται αεροπορικώς στο Νέο Δελχί και δελεάζονται να πουλήσουν τα νεφρά τους σε πλούσιους ασθενείς».

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας στο νοσοκομείο Apollo Hospital Delhi, που ανήκει στη μεγαλύτερη ιδιωτική αλυσίδα νοσοκομείων Apollo Hospitals, μετά τα δημοσιεύματα που το συνδέουν με την παράνομη πώληση νεφρών από κατοίκους της Μιανμάρ για μεταμοσχεύσεις.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων Οργάνων και Ιστών (NOTTO), που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Σ.Μπ. Ντίπακ Κούμαρ να «εξασφαλίσει την εξέταση του ζητήματος, να αναλάβει την αρμόζουσα δράση (…) και να προσκομίσει έκθεση σχετικά με τη δράση που αναλήφθηκε εντός μιας εβδομάδας», σύμφωνα με επιστολή στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Ο υπουργός δήλωσε στα ινδικά μέσα ενημέρωσης ότι συστάθηκε επιτροπή, για να ερευνήσει το ζήτημα και ότι ζητήθηκαν από το νοσοκομείο να δοθούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με δωρητές και ασθενείς. Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τον Κούμαρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αλυσίδα Apollo Hospitals δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Η εταιρεία Indraprastha Medical Corp, συνεργάτης της Apollo, που διαχειρίζεται τα δύο νοσοκομεία της στην περιφέρεια του Νέου Δελχί, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το ζήτημα και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς εναντίον του νοσοκομείου «απολύτως ψευδείς, προϊόν παραπληροφόρησης και παραπλανητικούς».

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Telegraph κατηγορεί την Apollo ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο «μετρητά έναντι νεφρών», στο πλαίσιο του οποίου νεαροί χωρικοί από τη Μιανμάρ μεταφέρονται αεροπορικώς στο νοσοκομείο της στο Νέο Δελχί και δελεάζονται να πουλήσουν τα νεφρά τους σε πλούσιους ασθενείς επίσης από τη Μιανμάρ.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση.

Η αλυσίδα Apollo, που έχει την έδρα της στην Τσενάι και διαθέτει πάνω από 70 νοσοκομεία σε όλη την Ινδία, πραγματοποίησε 1.641 μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Το νοσοκομείο επίσης νοσηλεύει ξένους ασθενείς, που φθάνουν αεροπορικώς στην Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση