Λευκός Οίκος: Η Ρωσία έχει αποκτήσει «ανησυχητικό» αντιδορυφορικό όπλο, αλλά δεν είναι άμεση απειλή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 22:04 Λευκός Οίκος: Η Ρωσία έχει αποκτήσει «ανησυχητικό» αντιδορυφορικό όπλο, αλλά δεν είναι άμεση απειλή

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την Πέμπτη δημοσίως ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει ένα «ανησυχητικό» αντιδορυφορικό όπλο, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα «φυσική καταστροφή» στη Γη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει τη δυνατότητα αυτή, αλλά ότι ένα τέτοιο όπλο δεν είναι επί του παρόντος επιχειρησιακό. Αμερικανοί αξιωματούχοι αναλύουν τις πληροφορίες που έχουν για την τεχνολογία και έχουν διαβουλευτεί με συμμάχους και εταίρους για το θέμα.

Ανησυχητικό αντιδορυφορικό όπλο έχει η Ρωσία, αλλά δεν είναι άμεση απειλή για την ασφάλεια κανενός, λέει ο Λευκός Οίκος «Πρώτον, δεν πρόκειται για μια ενεργή ικανότητα που έχει αναπτυχθεί και παρόλο που η επιδίωξη της Ρωσίας για τη συγκεκριμένη ικανότητα είναι ανησυχητική, δεν υπάρχει άμεση απειλή για την ασφάλεια κανενός», δήλωσε ο Κίρμπι. «Δεν μιλάμε για ένα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε ανθρώπους ή να προκαλέσει φυσική καταστροφή εδώ, στη Γη».

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του μετά την αόριστη προειδοποίηση που απηύθυνε την Τετάρτη ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ, από το Οχάιο, ο οποίος προέτρεψε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες σχετικά με αυτό που χαρακτήρισε σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση