Ιαπωνία: Θεαματική έκρηξη ηφαιστείου - Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 5.000 μ. και βράχους (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 15:11 Ιαπωνία: Θεαματική έκρηξη ηφαιστείου - Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 5.000 μ. και βράχους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη θεαματική έκρηξη ηφαιστείου, που εκτόξευσε ένα τεράστιο νέφος τέφρας σε ύψος πέντε χιλιομέτρων και βράχους σε απόσταση σχεδόν ενάμιση χιλιομέτρου κατέγραψαν κάμερες στην Ιαπωνία με τις Αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους για την πιθανότητα να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στη νότια Ιαπωνία άρχισε να ξερνά λάβα από το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα και οι εκρήξεις συνεχίζονται.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας κάλεσε τους κατοίκους που ζουν στη σκιά του ύψους 1.117 μ. ηφαιστείου να είναι σε επιφυλακή αν ενταθούν οι εκρήξεις.

Το ηφαίστειο, το πιο ενεργό της Ιαπωνίας, ήταν νησί μέχρι το 1914, όταν οι ροές λάβας το συνέδεσαν με τη χερσόνησο Οσούμι, σύμφωνα με τους Japan Times. H τελευταία έκρηξή του ήταν η ισχυρότερη από το 2020 όταν και πάλι είχε εκτοξεύσει τέφρα σε μεγάλο ύψος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή καταστροφές σε κτίρια.

Πηγές: Canal 26, SprinterMedia

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση