Δέκα χρονιά μετά, το μυστήριο της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines παραμένει το απόλυτο θρίλερ των αερομεταφορών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 18:29 Δέκα χρονιά μετά, το μυστήριο της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines παραμένει το απόλυτο θρίλερ των αερομεταφορών

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 - Μετέφερε 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος - Απαρηγόρητοι οι συγγενείς ακόμη αναζητούν μια απάντηση για το τι ακριβώς έγινε με το Boeing 777

Δύο λέξεις έχουν στοιχειώσει την τελευταία δεκατία τους συγγενείς που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους, τους επιβάτες της πτήσης MH370 των αερογραμμών Malaysia Airlines: «Χάσαμε την επαφή».

Αυτό είπαν στον Λι Εριού οι μαλαισιανές αερογραμμές όταν η πτήση MH370 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, με τον γιο του Γιανλίν να είναι ένας εκ των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

«Εδώ και χρόνια ρωτάω “τι εννοείτε με τον όρο ‘χάσαμε την επαφή’; Μου φαίνεται ότι αν χάσετε την επαφή με κάποιον, θα πρέπει να μπορείτε να επανασυνδεθείτε μαζί του”», λέει απαρηγόρητος ο πατέρας του Γιανλίν, Εριού.

Αυτός και η σύζυγός του, Λιου Σουανγκφένγκ, αγρότες από ένα χωριό νότια του Πεκίνου, προσπάθησαν να κατανοήσουν αυτό που αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία.

Το μυστήριο με την πτήση MH370

Στις 8 Μαρτίου του 2014, κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, ο πιλότος είπε «Καληνύχτα» στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Μαλαισίας.

Το Boeing 777, που μετέφερε 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, επρόκειτο να περάσει από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Στη συνέχεια άλλαξε απότομα πορεία και όλες οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες κόπηκαν. Γύρισε πίσω, πρώτα πάνω από τη Μαλαισία, και μετά κατευθύνθηκε προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό μέχρι να ξεμείνει από καύσιμα.

Κανένα ίχνος παρότι η επιχείρηση εντοπισμού κράτησε 4 χρόνια

Θεωρείται μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη και πιο ακριβή επιχείρηση εντοπισμού αεροσκάφους που έγινε ποτέ καθώς διήρκεσε τέσσερα χρόνια, ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί κανένα ίχνος του, σχολιάζει το BBC.

Χιλιάδες ωκεανογράφοι, μηχανικοί αεροναυπηγών και ερασιτέχνες έχουν μελετήσει τα αποσπασματικά δεδομένα από την πτήση, προσπαθώντας να υπολογίσουν πού ακριβώς τελείωσε το ταξίδι του μοιραίου αεροσκάφους.

Για τις οικογένειες των επιβαινόντων, είναι ένας εφιάλτης που διαρκεί δέκα χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να ζητούν απεγνωσμένα να μάθουν τι ακριβώς συνέβη με την πτήση MH370 και γιατί.

«Θα συνεχίσω να ταξιδεύω μέχρι το τέλος του κόσμου για να βρω τον γιο μου»

Ο πατέρας του άτυχου Γιανλίν έχει διασχίσει όλο τον κόσμο για να υποστηρίξει αυτήν την εκστρατεία προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να βρει κάτι που να του θυμίζει τον γιο του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει εξαντλήσει όλες του τις οικονομίες ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και την Ασία, αλλά και σε παραλίες στη Μαδαγασκάρη, όπου βρέθηκαν κάποια συντρίμμια του αεροσκάφους. Λέει ότι θα ήθελε να νιώσει την άμμο σε μία περιοχή όπου η σορός του γιου του μπορεί να έχει ξεβραστεί.

«Θα συνεχίσω να ταξιδεύω μέχρι το τέλος του κόσμου για να βρω τον γιο μου», αναφέρει απαρηγόρητος ο πατέρας του Γιανλίν.

Ο Γιανλίν ήταν ένας από τους 153 Κινέζους της μοιραίας πτήσης

Ο Γιανλίν ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο χωριό της επαρχίας Χεμπέι της Κίνας που μπήγε στο πανεπιστήμιο και ο πρώτος που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό, δουλεύοντας στη Μαλαισία για μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Επέστρεφε στην Κίνα όταν η πτήση του εξαφανίστηκε. Ήταν ένας από τους 153 Κινέζους επιβάτες της μοιραίας πτήσης.

Οι γονείς του είναι ανάμεσα στις 40 κινεζικές οικογένειες που αρνήθηκαν τον διακανονισμό από την κυβέρνηση της Μαλαισίας και έχουν καταθέσει αγωγές στην Κίνα κατά της αεροπορικής εταιρείας όπως και του κατασκευαστή αεροσκαφών Boeing 777.

Η ζωή των άτυχων συγγενών προχωράει αλλά οι ίδιοι αισθάνονται πώς έχουν χάσει ένα κομμάτι του εαυτού τους...

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση