Καλπάζει η ιλαρά στην Ευρώπη: Δύο δόσεις του εμβολίου για τους ταξιδιώτες συστήνει ο ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 15:18 Καλπάζει η ιλαρά στην Ευρώπη: Δύο δόσεις του εμβολίου για τους ταξιδιώτες συστήνει ο ΕΟΔΥ

Στα 2.361 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, υψηλού κινδύνου είναι στη χώρα μας οι ενήλικες γεννημένοι μετά το 1970 και οι ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά. Επίσης, σύμφωνα με νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τον εμβολιασμό τους και οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ στις οποίες παρατηρείται έξαρση και ιδιαίτερα στη Ρουμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση